Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘De deur staat open voor iedereen’
  Rate this post

  Mensen die kanker hebben of hebben gehad, hebben vaak behoefte aan een plek waar ze even zichzelf kunnen zijn, weg van het ziekenhuis en hun eigen huis. Waar naar ze geluisterd wordt en waar ze contact kunnen leggen met lotgenoten. Het bezoeken van een inloophuis kan dan helpen.

  Inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen biedt op allerlei manieren begeleiding en ondersteuning aan mensen die kanker hebben. Of mensen die vroeger ziek zijn geweest en er juist nu over willen praten. Daarnaast zijn we er ook voor familieleden, partners, vrienden, mantelzorgers en nabestaanden, want de impact van kanker is ook groot op de naaste omgeving. Iedereen is daarom welkom bij Sigrid’s Garden. De deur staat letterlijk open voor iedereen.

  Stap over de drempel
  Wil je graag mensen ontmoeten die hetzelfde proces doormaken of doorgemaakt hebben? Met hen spreken? Mensen die ook onbeantwoorde vragen hebben over kanker of leven met kanker en dezelfde twijfels delen? Mensen die het ook moeilijk vonden om de stap over de drempel te zetten, maar toch de moed hebben gehad om binnen te komen? Ons filmpje zegt meer dan 1000 woorden: https://youtu.be/a6eudlxWi5I

  Praten of niet
  Ieder mens is anders en iedereen gaat anders om met zoiets ingrijpends als kanker. Voor sommige mensen is praten met lotgenoten een manier. Anderen zijn vooral geïnteresseerd in de medische aspecten van het ziekteproces. Of willen er vooral niet te veel bij stilstaan en zoeken naar ontspannende activiteiten. Iedereen doet het op zijn eigen manier.

  Ontspannende en creatieve activiteiten
  Voor onze gasten organiseren we iedere dag verschillende activiteiten. De nadruk ligt daarbij vooral op ontspanning en creativiteit. Een greep uit wat we doen: creatieve middagen, herstelyoga (2 keer per week), schilderen, creatieve thema’s, yoga nidra, thema-avonden en verwenavonden en 2 keer in de maand organiseren we een wellness-dag met massages, schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en energie-behandelingen.

  Inloophuis Sigrid’s Garden is aangesloten bij de IPSO (Instellingen PsychoSociale Oncologie). De KWF trekt zich het lot van de IPSO inloophuizen enorm aan. Daarom helpen zij ons ook met een wervingsactie die dit najaar van start gaat.

  We hebben een goed contact met het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen en het Hamelhuys in Assen en Groningen. Kom gerust eens langs of bel het inloophuis om een afspraak te maken!

  Team Sigrid’s Garden

  Beperkte inloop
  Sinds de corona-crisis hanteren we een beperkte inloop voor onze inloopgasten (maximaal 6), houden we ons aan de 1,5-meterregel en zitten we bovenop eventuele aangescherpte maatregelen.
  We merken ook dat onze inloopgasten niet zomaar meer komen binnenlopen. Gelukkig hebben onze gastdames tijdens de sluiting alle inloopgasten gebeld en hebben we zelf belrondes ingesteld naar wens van de inloopgast.
  Alle inloophuizen hebben met dezelfde problemen te maken gehad en proberen voorzichtig weer op te starten volgens de landelijke RIVM-richtlijnen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply