Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De eerste hulp bij pijn
  Rate this post

  We hebben helaas allemaal wel eens met pijn te maken gehad. Meestal gaat het snel weer over, maar soms kan pijn zo hevig worden dat het je leven gaat beheersen. Het zorgt ervoor dat je aan weinig anders kunt denken. Ieder moment van de dag wordt al snel bepaald door het onaangename zeurende, stekende of krampende gevoel. Elke dag opnieuw. Of elke nacht opnieuw…

  De pijn gaat je leven zo behoorlijk in de weg staan. Alles wat je eerder gewoon nog kon, wordt langzaam van je afgenomen. Waar je voor de pijn veel kon sporten, overal heen kon fietsen en lange wandelingen kon maken, lukt dat nu niet meer. Pijn kan de kwaliteit van je leven erg beïnvloeden. Continue pijn kan leiden tot slaapproblemen en chronische vermoeidheid. De emotionele gevolgen van pijn kunnen zich zelfs gaan uiten in stemmingsveranderingen, neerslachtigheid en machteloosheid…

  Alarmbellen
  Pijn is een signaal van je lichaam dat er een probleem is, als een soort alarmbellen. Als er iets mis is in je lijf beginnen ze luid te rinkelen om je te waarschuwen. Er wordt door het lichaam aangegeven dat er iets mis is en deze pijnprikkels proberen het lichaam te beschermen. Er is dan sprake van acute pijn. Als deze pijn langere tijd wordt ervaren kan het overgaan in chronische pijn. Het oorspronkelijke waarschuwende acute pijnsignaal is geen alarmbel meer en dient vaak ook niet meer als zodanig. Het is dan ook van belang om te proberen acute pijn niet in chronische pijn te laten overgaan. Dus loop niet te lang door met pijn!

  De juiste hulp
  Mensen met chronische pijn komen helaas vaak terecht in een te lang traject van goed bedoelde adviezen van vrienden, gang naar de huisarts, medicatievoorschriften, fysiotherapeuten, diagnostiek en verwijzingen naar diverse specialisten… en de pijn suddert voort. Wat mensen soms niet weten is dat er een pijnkliniek bestaat. Hier zijn de artsen gespecialiseerd in pijn en behandelen niets anders dan mensen met pijn. Hier kun je de hulp krijgen die je nodig hebt. Bij Pijnkliniek Optimal Care kun je terecht voor diverse soorten pijnklachten zoals hoofdpijn, aangezichtspijn, nek-en rugklachten, gewrichtsklachten, gordelroos, lokale pijnen en buikwandpijn (ACNES).

  Gebundelde kennis
  Iedere pijn is anders en de oorzaken kunnen ook iedere keer verschillen. Daarom gebruiken de ervaren pijnspecialisten van Optimal Care Pijnklinieken bij de diagnostiek en behandeling een multidisciplinaire aanpak. Afhankelijk van de klacht werken zij nauw samen met neurologen, orthopeden, neurochirurgen, psychologen, fysiotherapeuten en podotherapeuten. Deze aanpak zorgt er niet alleen voor dat er kennis uit verschillende disciplines gebundeld kan worden om de beste aanpak te vinden, maar zorgt er ook voor dat je op één dag bijvoorbeeld zowel de pijnspecialist als een fysiotherapeut kunt zien. En door de nauwe samenwerking met de andere specialisten zijn eventuele doorverwijzingen snel voor je geregeld. De korte lijntjes tussen de verschillende disciplines maken dat je pijnklachten zo goed en zo snel mogelijk kunnen aanpakken.

  Kwaliteit van leven terug
  Als je last hebt van hevige pijnklachten voelt het soms alsof je de regie over je leven bent kwijtgeraakt. Bij Optimal Care streven we ernaar om je zo snel mogelijk weer je kwaliteit van leven terug te geven. Er zijn geen wachtlijsten en de zorg wordt vergoed door je zorgverzekering. Een behandeling bij Optimal Care is dus een goede eerste stap in het traject om je oude leven weer op te pakken.

  Wat is pijn eigenlijk?
  Pijn ontstaat door een prikkeling van je zenuwuiteinden of een beschadiging van je zenuwen. Via je ruggenmerg worden deze prikkelingen omgezet tot het pijngevoel. Je hebt chronische en acute pijn. Deze laatste soort duikt op wanneer je een teen stoot of iets heets aanraakt. Je krijgt ineens een harde pijnscheut. De oorzaak van acute pijn is vaak ook bekend. Als je langer dan drie maanden last hebt van pijnklachten spreken we van chronische pijn. De oorzaak hiervan is niet altijd makkelijk vast te stellen, en de klachten kunnen op termijn verergeren. Op tijd met je klachten naar een specialist gaan, kan voorkomen dat je last krijgt van chronische pijn!

  Dé specialist bij pijn
  Optimal Care Pijnklinieken is een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) in Rotterdam. Je kunt er terecht voor al je pijnklachten, zowel chronische als acute pijn. Met een doorverwijzing van de huisarts of specialist kun je vaak binnen een week beginnen met de behandeling!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply