Rate this post
 • De eerste stap naar een mooi gebit
  Rate this post

  Bij de Praktijk voor Orthodontie in ­Zoetermeer kun je terecht voor ­orthodontische behandelingen.

  Volgens het woordenboek is de betekenis van ‘orthodontie’: ‘tandheelkunde gericht op de ontwikkeling van een regelmatig gebit’. Met kennis van de klassieke talen is het woord ‘orthodontie’ te herleiden: ‘ortho’ is het Griekse woord voor ‘recht’ en ‘odontos’ is Grieks voor ‘tand’. Het doel van orthodontie (gebitsregulatie) is het verkrijgen van een goed functionerend en regelmatig gebit, dat er mooi uitziet en goed schoon te houden is. Maar dat is maar de helft van het verhaal. De offi­ciële naam voor een orthodontist is ‘specialist in de dentomaxillaire orthopaedie’. Die naam laat dus zien dat de orthodontie zich niet alleen bezighoudt met het reguleren van tanden en kiezen, maar ook met groei en groeimodificatie van de kaken.
  Het doel van de orthodontische behandeling is erop gericht om van een instabiele ­gebitssituatie een stabiele gebitsituatie te maken, waarbij de kaken, tanden en kiezen in een juiste stand ten opzichte van elkaar komen te staan en er een functioneel evenwicht ontstaat tussen het gebit en de weke delen.

  Tot elke leeftijd
  Bij volwassenen kan tot elke leeftijd een ­orthodontische behandeling gestart worden, mits het gebit en de steunweefsels (tandvlees en kaakbot) gezond zijn. Tijdens het eerste consult horen wij je wensen aan en bespreken we daarna de diverse behandelmogelijkheden. Indien nodig krijg je eerst een doorverwijzing naar een ­andere tandheelkundig of medisch specialist.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply