fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘De gesprekken en online ondersteuning waren heel fijn’

  In februari 2017 kreeg ik te horen dat ik borstkanker had. Dat was echt schrikken! Ik dacht: dat hoor je bij de buurvrouw of iemand anders krijgt het, maar niet jijzelf. Het is tijdens het landelijke bevolkingsonderzoek borstkanker ontdekt.

  Dan ga je die molen in. Ik ben uiteindelijk geopereerd, heb 24 keer bestralingen gehad en chemotherapie. Ik ben zoveel mogelijk blijven werken, maar had tegelijkertijd veel zorgen over hoe het verder moest. Aan mijn psycholoog heb ik verteld waar ik tegenaan liep. Ik werd wel gehoord, maar miste toch lotgenotencontact. Toen zag ik een flyer van een verwendag in het OOK Centrum in Rotterdam. Ik heb me hiervoor opgegeven en heb daar veel mensen ontmoet die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik ontmoette ondersteuningsconsulent Jannet en bij haar kon ik mijn hart luchten.

  Ik kom oorspronkelijk uit Londen en ken in Nederland weinig mensen bij wie ik mijn hart kan uitstorten. Dat ik dit bij Jannet kon doen, was voor mij heel belangrijk. De vrijwilligers in het OOK Centrum stonden voor me klaar om een praatje te maken en ik kon genoeg informatie vinden in de boeken daar. Ik kon er altijd aankloppen als als ik eenzaam was of als ik gezelschap wilde, of als ik antwoorden zocht op mijn vragen.

  Jannet legde mij uit wat OOK Contact voor mij kon betekenen. Ik heb eerst een introductie-module gevolgd, over wat ik kon verwachten in het contact met Jannet. Toen gingen onze gesprekken over wat meer praktische zaken, zoals waar ik massage bij kanker bij mij in de buurt kon vinden. Ik heb zelf ook informatie gelezen over emoties en angsten. Het scheelt een hoop zoekwerk, als iemand je de juiste informatie kan aanreiken.

  Na een tijdje kreeg ik van Jannet een bericht via OOK Contact. Ze vroeg hoe het met me ging. Ik weet nog dat het niet goed met me ging, maar ik wist niet wat ik moest doen. Ik durfde het ook niet te uiten denk ik. Ik heb opgebiecht aan Jannet dat ik wel graag zo snel mogelijk een persoonlijk gesprek nodig had. Gelukkig was dit mogelijk.

  Ik heb vervolgens de online module Mindfulness gevolgd. De module was voor mij duidelijk. Ik kon het gemakkelijk thuis in mijn eigen omgeving volgen wanneer het mij uitkwam. Daarnaast was het voor mij een stimulans dat in dit geval Jannet kon meekijken. Dat gaf mij een veilig en vertrouwd gevoel.

  Ik ben erg positief over de online omgeving. OOK Contact helpt om meer grip te krijgen op je emoties. Bij mij zorgde het ervoor dat ik minder angstig en minder somber voelde. Voor mij persoonlijk is de combinatie van de online modules, de tussentijdse terugkoppelingen en de fysieke gesprekken erg fijn geweest.

  Alison Neal (51 jaar)

  Jouw eigen online omgeving voor ondersteuning bij kanker
  De diagnose kanker roept verschillende emoties en gevoelens op zoals verdriet, boosheid,
  angst of paniek. Tegelijkertijd zijn er veel vragen over hoe je nu verder moet, bijvoorbeeld over werk, studie, gezin en/of voeding. Het is vaak lastig de juiste weg te vinden bij ondersteuning. OOK Contact helpt hierbij! OOK Contact is een beveiligde online omgeving voor ondersteuning bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte kanker op het leven. Via OOK Contact bieden wij informatie en geven we persoonlijk advies en ondersteuning. Je kan persoonlijk contact hebben met onze ondersteuningsconsulent. Zo ontvang je ondersteuning die bij je past, ook als jij niet degene met kanker bent, maar een naaste.

  ‘OOK’ staat voor ‘Optimale Ondersteuning bij Kanker’. De stichting is voortgekomen uit de Roparun. De kwaliteit van leven van mensen met kanker kan aanzienlijk vergroot worden door hun op het juiste moment de juiste ondersteuning op het niet-medische vlak te bieden. Stichting OOK verbindt zorgverleners, specialisten, patiënten en naasten met elkaar op het gebied van niet-medische zorg en ondersteuning.

  Zoek jij ondersteuning bij kanker? Kijk op www.stichting-ook.nl/ookcontact.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply