Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • De gevaren van sexting
    Rate this post

    Sexting is het versturen van seksueel getinte berichten, foto’s en video’s. Dit varieert van een blote schouder tot seksscenes. Sexting kan nare gevolgen hebben, want je hebt geen controle meer op beelden die online staan. De GGD adviseert aan ouders om het onderwerp ‘sexting’ en de gevolgen ervan met hun kind te bespreken.

    Internet hoort bij de leefwereld van jongeren. Ze delen bijna alles online. Ze sturen elkaar continu berichtjes of grappige foto’s via WhatsApp, Instagram en Snapchat. En als verliefde puber stuur je dan misschien een sexy foto van jezelf naar je vriendje of vriendinnetje. Eigenlijk is dat helemaal niet zo raar. Je kunt het zien als experimenteergedrag in de puberteit. Het wordt een probleem als de ontvanger van de foto deze doorstuurt naar anderen. De meerderheid van de jongeren doet trouwens helemaal niet aan sexting.

    Strafbaar
    Staat een foto of film online? Dan heb je er geen controle meer over. De foto is voor iedereen zichtbaar. Dit maakt het slachtoffer kwetsbaar. Het wordt erom uitgelachen of gepest. Veel pubers vinden het stom van het slachtoffer. Ze leggen de schuld of verantwoordelijkheid niet bij degene die de foto of de film doorstuurt. Zijn de beelden zonder toestemming verspreid of is er sprake van dwang of chantage? Dan is dit een strafbaar feit. De politie beschouwt de foto of de film namelijk als kinderporno.

    Sexting en opvoeden
    De GGD hoopt dat ouders sexting en de gevolgen ervan met hun kind bespreken. Op de website van GGD Gelderland-Zuid en op Mijnkindonline.nl is praktische informatie te vinden. Op YouTube staan verschillende filmpjes van Helpwanted.nl over sexting voor jongeren en voor ouders. Voor jongeren is er ook een website over gezondheid: www.jouwggd.nl. Via deze website kunnen jongeren ook vragen stellen aan of chatten met een GGD-arts.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply