Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De helende werking van je hielen
  Rate this post

  Wanneer iemand aan jou vraagt wat jij het mooiste vindt aan jezelf, denk je waarschijnlijk niet gelijk aan je voeten. Toch zijn je voeten een erg belangrijk en bijzonder deel van je lichaam.

  Ze brengen je overal naartoe en ze zijn letterlijk je basis. Want wist jij dat je voeten direct in contact staan met de rest van je lichaam én geest? Veel klachten kunnen dan ook via je voeten worden verlicht of zelfs opgelost.

  Voeten
  Op je voeten bevinden zich namelijk punten die corresponderen met organen, zenuwen en weefsels zoals je spieren. Wanneer er een verstoring in je lichaam plaatsvindt, is deze bijna altijd te voelen in je voet als een soort spanning. Je kunt pijn voelen, maar er kan ook een verkleuring op je voeten zichtbaar worden. Door de juiste punten te masseren, kan een voetreflextherapeute blokkades opheffen.

  Spiegel van je lijf
  ‘Reflexologie’ betekent ‘weerspiegeling’. Elk deel van het lichaam wordt weerspiegeld op de voeten. Voetreflextherapie is een vorm van drukpuntmassage op je reflexzones. Alle lichaamsdelen en organen kunnen zo via de zenuwuiteinden en energiebanen of meridianen gestimuleerd worden of juist worden afgeremd. Hierdoor kan het lichaam weer in balans komen en wordt het zelfgenezende vermogen gestimuleerd.

  Lichaam én geest
  Voetreflextherapeute Meta de Groot legt uit: ‘Het bijzondere van een voetreflexbehandeling is dat die van invloed is op de gehele mens. Je kunt daarom zowel lichaam als geest behandelen. Ieder lichaam is natuurlijk anders, dus ik kijk altijd per behandeling waar iemand behoefte aan heeft. Op die manier kan ik heel concreet problemen aanpakken. Voor je het weet, ga jij op goede voet de toekomst tegemoet!’

  Voetreflex kan op zich of als aanvulling op een reguliere behandeling worden toegepast bij:

  – stress
  – vermoeidheid
  – emotionele klachten
  – spijsverteringsklachten
  – nek- en rugklachten
  – hoofdpijn of migraine
  – hormonale problemen
  – slapeloosheid
  – vocht vasthouden
  – veel chronische en acute ziekten

  Als het maar niet lukt om zwanger te worden…
  Voetreflexologie kan ook worden ingezet wanneer je problemen hebt om zwanger te worden. Het uitblijven van een zwangerschap geeft (soms ook ongemerkt) veel stress. Stress is van grote invloed op de vruchtbaarheid van zowel vrouwen als mannen, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt. Voetreflexologie helpt zowel je lichaam als geest te ontspannen, waardoor je het patroon doorbreekt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply