Rate this post
 • De huid in beweging!
  Rate this post

  Wanneer voel jij je op je best? Waarschijnlijk niet wanneer je huid droog, gevoelig of onrustig is. Huidproblemen zijn dan ook bijzonder vervelend. Maar helaas zijn we niet allemaal gezegend met een perfecte huid. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van acne, een droge huid, of er is iets in of aan je huid waar je graag vanaf wilt.

  Of je er nou in meerdere of mindere mate last van hebt, je kunt last hebben van pijn, jeuk of trekkerigheid. En aangezien je gezicht praktisch altijd zichtbaar is, kun je je er bovendien erg onzeker door voelen. Gelukkig zijn er manieren om je huid te verbeteren en vernieuwen.

  Oorzaken
  De oorzaken van huidproblemen kunnen heel divers zijn, zoals genetische factoren, hormonen of leefstijl. Ook te veel zonlicht of bepaalde medische behandelingen kunnen een rol spelen in (versnelde) huidveroudering, puistjes, een gevoelige huid of andere huidklachten. Maar natuurlijke veroudering speelt ook een grote rol.

  Uit balans
  Al vanaf je 25e wordt er steeds minder collageen en elastine in de huid aangemaakt, waardoor de huid doffer en droger wordt en rimpels gaat laten zien. Door hormoonschommelingen tijdens het verouderingsproces kan de huid ook uit balans raken, met acne, roodheid en andere klachten tot gevolg. Maar hoe kun je huidproblemen effectief aanpakken?

  Goede verzorging
  Tegen het ouder worden zelf kun je natuurlijk niets beginnen. Maar wel kun je de huid zo goed mogelijk verzorgen en beschermen om zichtbare veroudering te beperken. Een goede moisturizer met een extra zonnebrandcrème met SPF 30 is het beste. Daarnaast zijn voldoende rust, vitaminen en hydratatie essentieel om verdere oneffenheden te voorkomen. Bij Bodyspice kun je terecht voor op de huid afgestemd advies hierover en passende cosmetica.

  Cellen in beweging
  Goede verzorging kun je aanvullen met een behandeling bij de huidspecialist. Hierdoor wordt de huid diepgaand en intensief behandeld, zodat die gebalanceerder en gezonder wordt. Zo kun je kiezen voor een behandeling met ultrageluid. Bij deze behandeling worden de huidcellen in beweging gebracht, wat belangrijk is voor de uitwisseling van voedings- en afvalstoffen. Cellen zijn weliswaar altijd in beweging maar die beweging wordt trager naarmate we ouder worden, na ziekte, door roken, bij te veel zon en stoornissen van de huid zoals littekens en acne. In al deze gevallen zorgt Ultrageluid voor extra celbeweging om de huid te verjongen en rosacea, acne of een onrustige huid goed aan te pakken.

  Vakkundig en gericht behandelen
  Een huidspecialist weet goed wat de huid nodig heeft. Huidcoach Els Kiljan is medisch schoonheidsspecialist dermatologie. Zij kan de huid gericht en vakkundig behandelen, zodat huidproblemen bij de wortel worden aangepakt. Maar ook kan zij eerder huidafwijkingen ontdekken en thuisbrengen, en indien mogelijk behandelen of doorverwijzen.

  TOPTIP van Els
  ‘Reinig en verzorg je huid ook ‘s avonds goed. Je huid is beter in staat je serum en crème op te nemen als je slaapt. Begin hier meteen na het eten mee. Dan heb je nog genoeg energie. Vlak voordat je gaat slapen heb je geen zin meer.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply