Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • De huidtherapeut kan je helpen
    Rate this post

    Huidpunt B.V. is een huidtherapeutische praktijk die sinds 8 jaar gevestigd is in Roosendaal (Poortgebouw Bravis Ziekenhuis) en actief is in de gehele regio. Het team bestaat uit zeven HBO-opgeleide en BIG-wetgeregistreerde huidtherapeuten en twee TEK-consulentes.

    De therapeuten voeren behandelingen uit ten behoeve van onder meer overbeharing, littekens en oedeem. Deze behandelingen worden veelal vergoed door de ziektekostenverzekering en worden uitgevoerd op bijvoorbeeld verwijzing van arts of specialist.

    Er wordt steeds meer bekend op het gebied van IPL en laser. Huidpunt beschikt over de nieuwste apparatuur en technieken. Onze huidtherapeuten zijn door scholing en opleiding gespecialiseerd in het behandelen van diverse huidproblemen.

    IPL (Intense Pulsed Light) en de laser werken op basis van licht dat geabsorbeerd wordt door een chromofoor in de huid. De chromoforen die voor IPL-/ laserbehandeling in aanmerking komen, zijn het pigment (in huid en haar), het bloed in vaten (hemoglobine) en water in de huid. Het IPL-/ laserlicht zet warmte om in energie.

    Overbeharing
    Onder andere overbeharing in het gelaat ervaren veel vrouwen als een probleem, maar ongewenste beharing komt voor op elk gebied van het lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan het ontstaan van fistels door ontstoken haarzakjes. De IPL-techniek is hiervoor uitermate geschikt. Haar bevat pigment dat het IPL-licht absorbeert. In de haar wordt het licht omgezet in energie (warmte), waardoor de haargroei permanent wordt belemmerd.

    Couperose, vaatjes en spider naevi
    Zowel laserlicht als de IPL zijn uiterst effectief in de behandeling van ontsierende vaatjes. Bekend bij veel mensen is couperose op de wangen en/of neus. De laser wordt hier ingezet om het hemoglobine (stof kleurt bloed rood) om te zetten in warmte, met uiteindelijk het resultaat dat het lichaam het bloedvat afbreekt en opruimt.

    Littekens
    Bij het behandelen van littekens wordt gebruik gemaakt van een gefractioneerde laser. Deze lasertechniek zorgt ervoor dat onderliggend weefsel wordt verwarmd en nieuwe celdeling wordt geactiveerd uit het omliggende weefsel. Onder andere littekens van acne, striae en littekens na operatie worden bij Huidpunt met succes behandeld.

    Laserbehandelingen
    Behandelingen met laser / IPL dienen vrijwel altijd uit­gevoerd te worden op een niet-zongebruinde huid. Dit kan door een teveel aan pigment zorgen voor belemmeringen en complicaties van de behandeling. De reactie van de huid is afhankelijk van huidtype en aard van de aandoening. Een laserbehandeling kan worden ervaren als pijnlijk (het gevoel alsof er met een elastiekje tegen de huid wordt geschoten).

    Intakegesprek en behandelplan
    Voordat gestart wordt met een eventuele behandeling, komt men eerst naar Huidpunt voor een intakegesprek. De huidtherapeute onderzoekt niet alleen je klacht, maar informeert bijvoorbeeld ook naar je medicatie en gezondheidsklachten. Het behandelplan wordt samen met jou opgesteld. Hierin staat onder meer welk type laser er wordt gebruikt, welke bijwerkingen dit kan geven en hoeveel behandelingen er nodig zijn voor een resultaat naar tevredenheid.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply