Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De impact van haarverlies

  Hoe jij je haar draagt, bepaalt voor een belangrijk deel je identiteit. Het is dat stukje eigenheid wat bij jou als persoon hoort. Het is dan ook niet gek dat vol, glanzend en stralend haar door velen als een schoonheidsideaal wordt gezien. Wanneer je haar dun of dof is of wordt, of misschien zelfs begint uit te vallen, kan dat een behoorlijke impact hebben. Het doet iets met je zelfvertrouwen.

  Haarverlies en kaalheid zie je vaak bij mannen, maar ook vrouwen kunnen hier last van krijgen. Haarverlies heeft te maken met de groeifases van je haar. Haren kennen namelijk drie verschillende fases: de groeifase, de rustfase en de uitvalfase. Wanneer je haar dunner wordt, is de groeifase korter en de uitvalfase langer. Hierdoor verandert de hoeveelheid haar, en vaak ook de kwaliteit ervan. Soms wordt je haar zó dun, dat je de hoofdhuid erdoorheen ziet schemeren.

  Haaruitval
  ‘Bij Medica Estetica hebben we een behandeling die je haar echt een boost kan geven’, draagt dokter Kamran Firdausi een goede oplossing aan. ‘Hair XL is een behandeling waarbij de hoofdhuid geïnjecteerd wordt met hyaluronzuur en vitaminen. Haren worden hierdoor steviger, blijven langer zitten en de hoofdhuid wordt gestimuleerd om actieve en gezonde haren te produceren. De behandeling, die zes tot acht keer herhaald moet worden voor het gewenste resultaat, is vrijwel pijnloos.’

  Vrouwelijke kaalheid
  ‘Wij zien in de kliniek ook cliënten die te maken krijgen met vrouwelijke kaalheid. Deze vorm van haaruitval kunnen we behandelen met PRP’, vervolgt de cosmetisch arts. ‘Dit is de afkorting van ‘Platelet Rich Plasma’, oftewel bloedplasma dat is verrijkt met een grote hoeveelheid aan bloedplaatjes en groeifactoren. Dit verkrijg je door bloed bij de cliënt af te nemen en het bloed volgens een gepatenteerd procedé te behandelen. Dit lichaamseigen materiaal wordt vervolgens in de hoofdhuid van de cliënt geïnjecteerd waar het het natuurlijk herstelproces versnelt doordat er groeifactoren worden afgegeven, de doorbloeding verbetert en beschadigde huidcellen worden gerepareerd. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een PRP-behandeling van de hoofdhuid een remmend effect heeft op haarverlies en stimulerend werkt voor de aanmaak van nieuwe haarfollikels, de haarzakjes waarin nieuwe haren kunnen gaan groeien.’

  Botox en fillers
  Je kunt Botox gebruiken voor het behandelen van rimpels en het tegengaan van hoofdpijn, door het ontspannende gevoel dat Botox heeft in de huid. Ten derde is Botox te gebruiken tegen zweetoksels: voor 3-6 maanden kan Botox de werking van de zweetklieren blokkeren, zodat je zeker weet dat je geen natte plekken onder je oksels hebt. Met fillers kun je jouw huid mooier maken op allerlei manieren. Je kunt wallen verminderen, meer volume krijgen in je jukbeenderen en wangen en rimpels verminderen.

  Ultherapy
  Als je ouder wordt, produceert je huid steeds minder collageen en elastine. Hierdoor wordt je huid minder strak, wat rimpels en lijnen met zich meebrengt. Ultherapy is een nieuwe behandeling die gebruik maakt van ultrasound energie. Deze ultrasound werkt diep door in de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Zo kun je met Ultherapy wenkbrauwen liften, de hals verstrakken, de onderkant van uw kin verstrakken en lijntjes en rimpels in je decolleté verminderen.

  Cellfina
  Bij cellulite ontstaan er putjes in de huid, door veranderingen in het bindweefsel onder de huid. Deze kuiltjes en putjes verschijnen meestal vooral op de billen. Cellfina is een nieuwe behandeling waarbij we met een vacuüm-handstuk het weefsel stabiliseren, terwijl een bewegend micro-mes de bindweefselstrengen losmaakt. Hierdoor vermindert de cellulite aanzienlijk.

  Over cosmetisch arts Kamran Firdausi
  Dokter Kamran Firdausi heeft zijn artsendiploma behaald aan de Erasmus Universiteit in zijn geboortestad Rotterdam. Al tijdens de studie Geneeskunde ontwikkelde hij een grote interesse in de cosmetische geneeskunde. Na het behalen van zijn artsendiploma heeft Kamran zich gespecialiseerd in anti-aging en cosmetische geneeskunde. Hij heeft daarvoor diverse cursussen in binnen- en buitenland gevolgd, en bezoekt nog steeds congressen rond de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken. Met meer dan 4000 behandelingen per jaar is hij een van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply