Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De juiste stap!
  Rate this post

  Jouw voeten dragen jou de hele dag door en dat is ­alleen al een geldige reden om ze goed te verzorgen. Zo voorkom je klachten en zorg je ervoor dat je voeten er netjes uitzien. Als je eenmaal voetklachten hebt, of een (chronische) ziekte, is het verstandig om professionele hulp in te roepen.

  Waar zouden jouw voeten zijn zonder de pedicure? Veel mensen denken dat een pedicurebehandeling een overbodige luxe is, maar niets is minder waar! Als jij voetklachten wilt voorkomen, dan ga je regelmatig naar de pedicure. Ook als je bijvoorbeeld diabetes of reuma hebt of wordt behandeld tegen kanker, is het een goed idee om jouw voeten toe te vertrouwen aan de medisch pedicure.

  Saskia Beekman is pedicure en neemt graag jouw voeten onder handen: ‘Ik bied zowel basis als medische pedicurebehandelingen. Bij mij bestaat een basis pedicurebehandeling uit het knippen en polijsten van de nagels, het reinigen van de nagelomgeving en het verwijderen van eelt. Zo nodig behandel ik kloven, likdoorns en ingroeiende nagels. Als afsluiting van de behandeling smeer ik jouw voeten in met een verzorgende crème.’

  Voetzorg bij kanker
  ‘Ik ben opgeleid oncologische voetzorg, dus voetzorg bij kanker, te bieden. Door de behandeling van kanker kunnen er problemen aan de huid en de nagels van de voeten ontstaan. Ik start altijd met een uitgebreide anamnese op jouw voeten. Daarna start ik met de medische behandeling die volledig uit maatwerk bestaat. Iedere voet en iedere klacht is namelijk weer anders. Ik maak hierbij gebruik van speciale instrumenten die de behandeling prettiger maken voor jou. De producten en verzorgende crèmes worden aangepast aan jouw aandoening en huidtype. Deze behandelingen worden soms (deels) door de zorg­verzekering vergoed; vraag dit dus vooral na bij je zorg­verzekeraar. Ook ben ik opgeleid op voetzorg te bieden bij diabetes en reuma’, aldus Saskia.

  Technische hulpmiddelen
  Bij voetklachten kan Saskia een orthese vervaardigen. Dit is een siliconen hulpmiddel dat je gewoon in je schoen kunt dragen. Het wordt volledig op maat gemaakt en het werkt effectief bij pijnklachten, terugkerende likdoorns, drukplekken op de voet. Bij ingroeiende nagels kan zij een nagelbeugel aanbrengen. Dit vernuftige stukje techniek zorgt ervoor dat jouw nagel niet opnieuw ingroeit en dat scheelt een hoop pijn en ongemak!

  Wellness voor je voeten
  Tot slot is een pedicurebehandeling ook de ideale manier om eens heerlijk te ontspannen. In de voet zitten veel zenuwen en je zal merken dat als je voeten gemasseerd worden, je hele lichaam ontspant. Gun jezelf dit prettige verwenmoment, het zal je goed doen!

  Over MediVoet
  Pedicure Saskia Beekman: ‘Mijn pedicurepraktijk is warm en rustgevend ingericht. In mijn praktijk behandel ik alle soorten voeten en daarom vind ik het belangrijk dat de praktijk goed toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn of gebruikmaken van een rollator of rolstoel. Tijdens de behandelingen werk ik zeer hygiënisch met behulp van de nieuwste technieken en hoogwaardige producten. Iedere behandeling wordt volgens de regels van ProVoet uitgevoerd, waar ik sta ingeschreven als erkend Pedicure. Ik vind het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in mijn vakgebied en ben dan ook altijd bezig met cursussen of nascholing.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply