Rate this post
 • De juiste verzorging, zonder poespas
  Rate this post

  Verzorging van de buitenkant van het lichaam is al 35 jaar een onderdeel van mijn werkzaamheden. Inmiddels is daar het een en ander bijgekomen, zodat ik nu veel meer doe. Het werken aan en met mensen blijft zó leuk om te doen, dus ik blijf het doen! Bij mij vind je rust, verzorging en ontspanning in alle eerlijkheid en zonder poespas.

  Als huidtherapeut heb ik inmiddels ruim 30 jaar ervaring. Ik ben goed op de hoogte van de hedendaagse mogelijkheden ten aanzien van huidverzorging, maar ik ben niet gecharmeerd van de gekte die hiermee gepaard lijkt te gaan. De meest geavanceerde machines komen er vaak aan te pas. Persoonlijk voel ik daar weinig voor. Mijn apparaten zijn een Vapozone, mijn kennis, mijn handen en een goede loupelamp. Ik kies voor puurheid en ik ben dus terug bij de basis. Dat is een keuze!

  De producten waarmee ik werk, zijn van het merk Strictly Pure. Deze zijn absoluut dierproefvrij en hypoallergeen.

  Massage
  Soms is een massage gewoon nodig. Het is een heerlijke ervaring en buitengewoon gezond voor lichaam en geest.
  – Je lichaam vertelt het je
  – Je fysiotherapeut of arts adviseert het je
  – Je hebt er gewoon zin in
  Voorafgaand aan de massage praten we even om te horen wat op dat moment belangrijk voor je is. Heb je last van stress, pijn of ongenoegen / beperkingen in beweging? Je maakt kenbaar wat je doel van de massage is. Ik ga er altijd van uit dat het in ieder geval goed moet voelen. Samen bespreken we je ‘klachten’. Na afloop is er tijd om rustig bij te komen. Je hoeft niets mee te nemen; alles is hier: olie (of andere tussenstof), warmte, muziek, mijn ervaren handen, handdoeken en een comfortabele massagebank. Douchen is niet mogelijk, dus dat graag van tevoren thuis even doen.
  Mijn handen voelen wat er aan de hand is en dwingen je spieren tot ontspanning. Hiermee worden door de bloedsomloop de toevoer van voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen geactiveerd. Sowieso is het een helende ervaring voor je lichaam (en niet te vergeten voor je geest).

  Keuze:
  – Ontspanningsmassage
  – Sportmassage
  – Hotstonemassage
  – Ontstressingsmassage
  Voel hoe je alle spanning uit je lichaam loslaat. Hoe wordt het nóg beter dan dit?

  Stressbeheersing
  Mijn ervaring is dat het gebruik van diverse technieken enorm belangrijk bij stressmanagement. Vanzelfsprekend hebben we gesprekken en soms is het handig als je dan op de behandeltafel ligt, zodat ik tegelijkertijd aan de slag kan met je lichaam. Maar het kan ook zijn dat we tegenover elkaar zitten. Er is van alles mogelijk, maar jij bent altijd de ‘baas’.
  Tijdens het eerste gesprek maken we samen de balans op:
  – Wat zijn je klachten?
  – Wat wil je veranderen?
  – Wat wil je er aan doen?
  – Wat wil je ervoor laten?
  – Wat zijn de voordelen?
  – Wat zijn de nadelen?
  – Hoe wil je dat aanpakken?
  – Wat kan ik voor je betekenen?

  Door middel van diverse technieken, zoals de Bars van Access Consciousness Bars® (www.modernbewustzijn.nl), massage en gesprekken kunnen we jouw welbevinden ­verrijken. Dus op deze manier vinden we samen uit wat voor jou het beste plan is om je beter te voelen: wat ik voor je kan doen, en nog beter: wat je zelf kunt doen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply