Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • De juiste voeding tegen maag- en darmklachten
    Rate this post

    Maag- en darmklachten komen vaker voor dan je denkt. Bij het ontstaan van deze klachten speelt stress vaak een grote rol. Omdat je constant blootgesteld wordt aan allerlei prikkels, raakt de microflora verstoord. Dat zorgt voor een andere zuurgraad in je maag, waardoor de voedselvertering verstoord raakt.

    Om de problemen aan te pakken, schrijven veel artsen maagzuurremmers voor, maar het effect daarvan is dat er nóg minder maagzuur aanwezig is, terwijl het bijna nooit het geval is dat je te veel maagzuur hebt. Het is eerder te weinig. Bovendien tasten maagzuurremmers het maagslijmvlies aan, en dan moet de arts weer maagbeschermingsmiddelen voorschrijven en ben je weer terug bij af.
    Met de juiste voeding kun je de klachten aanpakken. Gemberthee bijvoorbeeld, met een mespuntje kaneel erin, brengt het maagzuur tot rust en ontspannen de spieren van de slokdarm. Ook een glas water met een scheutje appelazijn of het sap van aloë vera kan helpen bij chronische maag- of darmklachten. Wat je beter kunt laten staan, zijn bijvoorbeeld citrusvruchten en gekruid voedsel.

    Als je last hebt van maag- of darmklachten, kan orthomoleculair therapeut Simone Meijer met een ontlastingsonderzoek de oorzaak van de klacht in beeld brengen en de juiste adviezen geven om je klachten aan te pakken.

    Test jezelf: heb jij last van maag- of darmklachten?
    – Heb jij last van winderigheid, met soms ‘knalscheten’?
    – Heb je vaak oprispingen, last van misselijkheid of tijdens het eten al een opgeblazen gevoel?
    – Heb je mondproblemen, zoals bloedend tandvlees of ontstekingen?
    – Heb je een brandend gevoel in je slokdarm of maag, of hartklachten?

    Is jouw antwoord bij 1 of meerdere vragen ‘ja’ en wil jij van je klachten af komen? Neem dan contact op met Simone.

    ‘Gember? Bah!’
    In mijn gesprek met Simone zag ik op haar website staan ‘Gember, een wondertje van Moeder Natuur’. Ik vroeg haar daarnaar en ze vertelde dat het erg gezond is om pure gember in je thee te doen. ‘Gember… thee… Bah!’ was mijn eerste opmerking. ‘Probeer het maar eens’, zei ze. ‘Het is een frisse en pittige smaak.’ Gelukkig wist ik dat een collega vaak pure gember bij zich had, en heb haar gevraagd of ik een stukje mocht. Toen kwam het moment: de gemberthee. Ik had geen idee waar het naar ging smaken, maar beloofd is beloofd. En wat bleek? Ik vond het zowaar lekker! Wel grappig dat de thee bijna geen kleur krijgt. Ik heb me voorgenomen om het vaker te gaan drinken om te bekijken wat het voor mijn lichaam doet.

    Janna

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply