Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De juiste voeding tegen vrouwenklachten
  Rate this post

  Veel vrouwen krijgen in hun leven te maken met typische vrouwenklachten als menstruatiestoornissen (PMS), overgangsklachten, endometriose, PCOS, onbegrepen onvruchtbaarheid en borstkanker. Deze klachten worden veelal veroorzaakt door een disbalans in de hormoonhuishouding.

  Hormonen kun je zien als boodschappers die ervoor zorgen dat ons lichaam op de juiste manier wordt aangestuurd. Ze worden aangemaakt door organen en klieren, onder regie van de hersenen en een aantal centrale regelcentra in ons lichaam. Hormonen reguleren onder meer de stofwisseling, het honger- en verzadigingsgevoel, de kracht en omvang van de spieren, de vetopslag (hoeveel en waar), het lichaamsgewicht en hoe we ons voelen.

  Een goede hormonale balans is van groot belang voor een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid en een optimaal functionerende stofwisseling. Onze huidige leefstijl, met vaak veel stress, ongezonde voeding en weinig of te intensieve beweging, draagt er vaak aan bij dat onze hormoonhuishouding en stofwisseling uit balans raken. Dit heeft gevolgen voor het hele lichaam.

  Bouwstoffen
  Een goede gezondheid begint met een goede basis. Je lichaam heeft brandstoffen nodig voor de benodigde energie (koolhydraten en vetten), bouwstoffen voor het herstel en onderhoud van organen en weefsels en de aanmaak van hormonen (eiwitten) en beschermende stoffen die ervoor zorgen dat je gezond blijft (vitamines, mineralen en spoorelementen).
  Met onze huidige voedingswijze eten we echter veel te veel (verkeerde) brandstoffen en veel te weinig bouwstoffen en beschermende stoffen. Ook de hoeveelheid gezonde vetten die we via onze voeding binnenkrijgen, belangrijk voor het remmen van ontstekingen en het soepel laten verlopen van bijvoorbeeld communicatie in de hersenen, laat te wensen over. Dit alles heeft tot gevolg dat bepaalde processen die in ons lichaam plaatsvinden ontregeld raken. Je lichaam kan hierdoor inefficiënter gaan werken (met bijvoorbeeld onder- of overgewicht tot gevolg), sneller slijten (vermoeidheid, chronische ziekten) of letterlijk vastlopen (denk bijvoorbeeld aan gewrichtsklachten).

  De juiste voeding
  Veel van deze klachten kunnen met de juiste voeding verminderd of verholpen worden. Door juist díe producten te eten die de aanmaak van bepaalde hormonen stimuleren, dan wel remmen, kun je een gezond gewicht bereiken en behouden, er goed uitzien, je gezond voelen en gezond oud worden.
  Een belangrijke sleutel tot een blijvend gezond en slank lichaam is een stabiele, gezonde bloedsuikerspiegel. Een bloedsuikerspiegel die goed in balans is, zorgt ervoor dat het lichaam snel en efficiënt vet gaat verbranden, geeft je energie en neemt je hongergevoel weg. Het brengt rust in je hormoonhuishouding, waardoor je lichaam alle dagelijkse lichaamsprocessen op een goede manier kan afhandelen en het een optimale gezondheid en gezond energieniveau kan handhaven.

  Meer weten? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan bespreken we samen wat ik voor jou zou kunnen betekenen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply