Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De juiste zorg voor jouw voeten
  Rate this post

  Als je reuma- of diabetespatiënt bent, heeft de ziekte ook invloed op je voeten. Je voeten hebben dan ook extra aandacht nodig, omdat er complicaties kunnen optreden.

  Een medisch pedicure met de specialisaties ‘Reumatische voet’ en ‘Diabetische voet’ heeft alle kennis in huis voor het behandelen van deze ‘risicovoeten’, waaronder spastische- en verwaarloosde voeten.
  Elke ziekte beeld brengt zijn eigen problematiek met zich mee en ieder lichaam reageert anders. Maar vaak is het wel zo dat de voeten kunnen lijden onder de lichamelijke aandoeningen. Bijvoorbeeld door: Verminderde weerstand, gebruik van medicijnen, of beperkingen van de gewrichten.
  Voor een vakkundige voetenbehandeling is het voor de medisch pedicure belangrijk om je medische voorgeschiedenis te weten. Dan kan de specialist eventuele klachten aanpakken en narigheid voorkomen. Ook kan zij u advies geven om uw voeten in een zo optimaal mogelijke conditie te houden. De medisch pedicure werkt volgens vastgestelde richtlijnen, waarvan de kwaliteitsborging vastligt in het Kwaliteits Register voor Pedicures. Ook weet de specialist wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar een (behandelend) arts.
  De pedicure werkt met de modernste apparatuur en voldoet aan alle eisen rond hygiëne.
  De pedicure werkt samen met andere zorgaanbieders, en de praktijk is aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet.
  Behandelingen van risicovoeten worden ­partieel vergoed door de zorgverzekeraar.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply