Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De juiste zorg voor jouw voeten
  Rate this post

  Toen mij gevraagd werd om mee te werken aan een artikel over de oncologische voetzorg, raakte ik meteen enthousiast. En wel omdat het zo belangrijk is om oncologische voetzorgverlening onder de aandacht te brengen.

  De specialisatie ‘oncologisch voetzorgverlener’ is nieuw, en gelukkig komen er steeds meer pedicures die deze specialisatie hebben. In de reguliere basisopleiding of de opleiding tot medisch pedicure wordt weinig tot geen aandacht aan kanker besteed, waardoor er onvoldoende kennis is over kanker, de behandelingen en de bijwerkingen ervan.
  Ik ben deze specialisatie gaan volgen om ­veilige voetzorg te kunnen verlenen, omdat steeds meer mensen tegen voetproblemen ­aanlopen als gevolg van kanker en de behandeling daarvan. Iemand die een behandeling van kanker ondergaat, kan met bijwerkingen te maken krijgen, waaronder aan de huid en nagels van handen en voeten, zoals het ­afbrokkelen en scheuren van de nagels, het loslaten van de ­nagels, nagelriemontstekingen, verdikte nagels en een grotere kans op schimmelnagels. Ook kan de huid verkleuren en strak gespannen staan en kan er overmatig eelt ontstaan, waardoor er kans is op kloven.
  De oncologisch voetzorgverlener is een voetzorgverlener met minstens vijf jaar werkervaring, en is opgeleid om de voeten te screenen, de bijwerkingen van chemo te herkennen en om een veilig behandeltraject in te zetten in afstemming met de behandelend specialist.
  Ik vind dat ik een prachtig beroep heb en ben blij als ik mijn cliënten tevreden zie vertrekken. Het is niet alleen het verlenen van veilige voetzorg, maar ook juist dat stukje aandacht en verzorging aan de voeten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply