Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De juiste zorg voor jouw voeten
  Rate this post

  Elk jaar komen er ten minste 100.000 kankerpatiënten bij, van wie tweederde de ziekte overleeft. De ziekte kanker en de behandeling ervan kunnen allerlei voetproblemen met zich meebrengen, zoals het hand-voetsyndroom, de hand-voet-huidreactie, overmatig eelt of nagelaandoeningen. Patiënten bezoeken daarom steeds vaker een voetzorgverlener voor de juiste zorg. De specialisatie Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) kan hierin voorzien.

  Een Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) is opgeleid om voeten te screenen, bijwerkingen van behandelingen te herkennen, de voeten te verzorgen – mits de situatie dat toelaat – en bevindingen terug te koppelen aan het oncologisch behandelteam. Een OVV kan ook preventieve maatregelen nemen, zodat eventuele klachten voorkomen kunnen worden.

  Behandeling
  Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo goed mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund.
  Een OVV-behandeling kan bestaan uit het verwijderen van pathologisch eelt, het dunner frezen van verdikte nagels, het reguleren van ingroeiende nagels en het repareren van gespleten nagels. Een ontspannende voet- en onderbeenmassage is ook mogelijk. Er wordt een speciale massagetechniek toegepast zonder enige vorm van druk. Een OVV weet wanneer deze massage wel en niet toegepast mag worden.

  Voetprofessional
  De OVV is een voetprofessional met minimaal 5 jaar ervaring en heeft tijdens de opleiding verschillende stages gelopen, in onder andere ziekenhuis, inloophuis en hospice.
  De OVV is zich tevens van bewust van het mentale aspect dat kanker met zich meebrengt en gaat hier op professionele en vertrouwelijke wijze mee om.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply