Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De kapper voor als je groen wilt zijn…
  Rate this post

  Steeds meer mensen vinden het belangrijk om milieubewust bezig te zijn. Dat kan op allerlei terreinen, en ook als het gaat om de regelmatige kappersbezoeken.

  Kapsalon PureLou werkt uitsluitend met eco-gecertificeerde producten die niet schadelijk zijn voor je haar, omdat ze geen chemische stoffen bevatten. Dat is nog niet zo eenvoudig, want wist je bijvoorbeeld dat de meeste shampoos sodium lauryl sulfaat (SLS) bevatten? Dit sulfaat zorgt ervoor dat de shampoo schuimt, maar dringt ook je hoofdhuid binnen en tast de haarzakjes aan. De shampoo’s die PureLou gebruikt, bevatten milde reinigers die bestaan uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

  En denk ook eens aan haarverf. In chemische verven zit de stof p-phenylenediamine (PPD), die bij sommigen een allergische reactie van de huid kan geven. Met de plantenkleuringen die PureLou gebruikt, heb je dit probleem niet. Met deze kleuringen kunnen bijna alle gewenste haarkleuren gemaakt worden. De plantenkleuringen zijn trouwens ook volledig veilig voor zwangere vrouwen.

  ECOCERT-gecertificeerde producten
  Voor de producten waar PureLou mee werkt, werkt de kapsalon samen met leveranciers uit de hele wereld die ECOCERT-gecertificeerde producten bieden. Deze certificering houdt in dat minstens 95% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong hebben en vegan zijn. Dat is geen loze voorwaarde, want er wordt nogal eens gesjoemeld als het gaat om ‘eerlijke’ producten. Neem nou een term als ‘vegan’. Dat woord wordt te pas en te onpas gebruikt, maar zegt niets over de oorsprong van een bepaald product. Vaak zitten er bijvoorbeeld in ‘vegan’ voedingsmiddelen wél ingrediënten als suikers en conserveringsmiddelen, waar je maar beter niet te veel van kunt innemen. ECOCERT-gecertificeerde producten zijn écht gegarandeerd ‘groen’.

  Over PureLou
  Kapsalon PureLou, met vestigingen in Tilburg en Den Bosch, is niet alleen gespecialiseerd in alles wat met haar te maken heeft, maar ook in de hoofdhuid. Want een gezonde hoofdhuid is een voorwaarde voor gezond en mooi haar!

  Dé specialist in krullen
  Ben jij gezegend met een prachtige krullenbol? Dan weet je dat zo’n krullenbol het nodige onderhoud en de juiste verzorging nodig heeft, omdat je anders het risico loopt dat die prachtige krullen transformeren tot een onhandelbare pluizenbol.
  PureLou is gespecialiseerd in het omgaan met krullend haar. ‘Neem nu het knippen ervan’, weet eigenaresse Milou de Nijs van kapsalon PureLou als geen ander. ‘Je zou misschien denken dat dat niet zo precies komt, maar het tegendeel is waar. Wanneer je krullend haar hebt, is het juist éxtra belangrijk dat het in de goede vorm geknipt wordt. Je hebt heel veel verschillende krultypes. Ook de porositeit en elasticiteit is bij iedereen weer anders. Daar moet je allemaal rekening mee houden wanneer je krullen knipt. Zo vraagt elke krulsoort om een eigen manier van knippen. Het is altijd maatwerk. Daarnaast zijn de juiste verzorgingsproducten van groot belang om het kapsel waarmee je de salon verlaat ook thuis te kunnen evenaren.
  PureLou werkt met de Eco Curly Girl methode, een haarverzorgingsmethode voor natuurlijk krullend haar. Hiermee wordt én blijft je haar gezond!

  Groothandel
  Heb je zelf een kapsalon of werk je in een kapsalon, en wil je ook op een milieuvriendelijke manier bezig zijn? Kijk dan op de website van Green Hair Distribution. Deze groothandel, onderdeel van PureLou, biedt verschillende merken die allemaal eco-gecertificeerd zijn, namelijk Marlie Cosmetique Bio, Tabitha James Kraan, Terre de Couleur, Chromalya en Orli.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply