Rate this post
 • De kinderen scheiden mee…
  Rate this post

  Wel scheiden, niet strijden. Het kan, met mediation volgens Jacolien Kulk. Ook als jouw belangen nu onverenigbaar lijken, ook als je emoties soms hoog oplopen.

  Jacolien brengt als scheidingsmediator het beste van twee werelden samen. 20 Jaar financiële en bancaire expertise in diverse disciplines en functies (zakelijk, private banking, als hypotheekadviseur en kantoordirecteur) koppelt zij aan een groot inlevingsvermogen en een open, ont­wapenende persoonlijkheid.
  Door haar eigen ervaring met mediation weet ze dat partijen die hun tegenstellingen samen weten te overbruggen, sterker uit deze moeilijke periode komen. Bovendien kent zij, door haar gedegen financiële achtergrond, de weg in de soms complexe materie van een echtscheiding en hoef je niet voor elk lastig vraagstuk aan te kloppen bij een andere expert of instantie. Jacolien heeft oog voor jouw emoties en biedt tegelijkertijd structuur en houvast met deskundig advies over alle financiële, juridische en zakelijke aspecten van een scheiding.
  Samen ‘on speaking terms’ blijven: dat is haar drive. Jacolien begeleidt je naar duurzame oplossingen die voor jullie beiden acceptabel zijn, zodat jullie allebei met open vizier naar de toekomst kunnen kijken en klaar zijn voor een nieuwe stap.

  Zandkastelenprogramma
  Jacolien werkt bij kinderen van gescheiden ouders met het Zandkastelenprogramma®. Dit programma® wordt per keer afgestemd op de leeftijden van de kinderen. Zo zullen zij zich begrepen voelen door elkaar en kunnen zij elkaar helpen.
  Voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar zorgt Jacolien er bij het Zandkastelenprogramma® voor dat zij meer zelfvertrouwen krijgen in de situatie. ‘Ze zijn niet de enigen.’ Zo zullen zij ook een bepaalde houvast krijgen in de situatie door middel van tips en inzichten.

  Tussen 6 en 12 jaar
  Voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar wordt er vooral aandacht besteed aan de volgende thema’s:
  – Dat de scheiding niet hun schuld is
  – Dat hun ouders, ook al wonen ze elders, gewoon sámen hun ouders blijven.
  – Dat hun ouders van ze blijven houden, ook na de scheiding
  – Dat ieder mens, dus ook ouders, fouten kunnen maken
  – Dat de meeste ouders niet meer bij elkaar komen
  – Dat het oplucht om te praten over wat je vindt en voelt

  Tussen 13 en 17 jaar
  Voor kinderen tussen de 13 en de 17 jaar wordt er meer aandacht besteed aan andere thema’s. Pubers houden zich vaak meer bezig met andere thema’s rondom de scheiding van hun ouders. Vandaar dat er voor hen anders te werk wordt gegaan. Zo zorgt het Zandkastelenprogramma ervoor dat zij meer een idee krijgen over hun eigen rol binnen de situatie, en wordt er aandacht besteed aan de mogelijkheden die er zijn en die zij zelf hebben. Zo zullen zijzelf betere inzichten krijgen in de situatie en hier een plek in vinden voor zichzelf.

  Binnen deze leeftijdsgroep komen de volgende thema’s aan bod:
  – Zicht krijgen op hun eigen identiteit: ‘wie ben ik?’
  – Keuzes maken voor hun toekomst: ‘wat wil ik?’
  – Stemmingswisselingen
  – Beginnende verliefdheid, aangaan van relaties
  – Zich afzetten tegen de ouders
  – Persoonsontwikkeling
  – Vriendschappen

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply