Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De kinderopvang: samen… goed voor later
  Rate this post

  Ben je zwanger? Of net trotse ouder geworden van een wolk van een baby? Dan is er een bijzondere periode aangebroken, waarvan je hopelijk volop geniet. Het is ook een periode waarin je een aantal belangrijke beslissingen neemt. Een daarvan is hoe je de opvang gaat organiseren als je gezin en werk wilt combineren. Opvang door oma en/of opa, kinderopvang, gastouder, of een combinatie daarvan? Er is een wereld van mogelijkheden. Bij je keuze zal je je laten leiden door wat het beste is voor je kindje.

  Eigenlijk is ‘kinderopvang’ een ouderwetse benaming, uit de tijd dat er minder bekend was over de ontwikkelingsfasen, behoeften en mogelijkheden van kinderen. Tegenwoordig weten we meer, onder andere door allerlei onderzoeken. Een goede kinderopvang houdt zich vooral bezig met de ontwikkeling van de baby’s, peuters, kleuters en schoolgaande kinderen, en is gericht op hun eigen niveau, behoeften en leeftijdsfase. Belangrijk is wel dat die vaardigheden op een goede manier gestimuleerd worden. Het samenspel met andere kinderen en een positieve begeleiding door volwassenen spelen daarin een belangrijke rol.

  Vaardigheden ontwikkelen
  Op een goed kinderdagverblijf leren kinderen spelenderwijs hun sociale, motorische en taalvaardigheden ontwikkelen. Ze leren er van jongs af aan omgaan, spelen en delen met andere kinderen en spelen er veel buiten, in een veilige, kindvriendelijke en groene omgeving. Deskundige pedagogisch medewerkers volgen hun ontwikkeling en dagen hen uit hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Niet verwonderlijk dus dat kinderen die naar een kinderdagverblijf zijn geweest, het vaak beter doen op school en in hun latere leven. *

  Volop keuze
  Ben je op zoek naar zo’n kinderdagverblijf? Dan ben je bij KindeRdam aan het goede adres. Onze pedagogisch medewerkers vertellen je graag hoe een dagindeling eruit ziet en met welke pedagogische en educatieve ontwikkelprogramma’s zij werken. Zij worden daarin ondersteund door onze twee pedagogen. Er is ook volop keuze, bijvoorbeeld Reggio Emilia, opvang op antroposofische basis, Jenaplan of NatuurRijk, met extra veel aandacht voor de natuur. Maar voor elk kinderdagverblijf geldt: het is een heerlijke plek om op te groeien!

  Rondleiding
  Wil je een kijkje nemen en de sfeer proeven op een van onze kinderdagverblijven? We nodigen je van harte uit voor een rondleiding! KindeRdam heeft kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en BSO’s in Rotterdam Noord, Zuid en Hoogvliet. Bel of mail onze afdeling Klantadvies voor een afspraak op een locatie in je buurt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply