Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De kracht van je brein gaat je helpen
  Rate this post

  Je kampt al tijden met een bepaalde klacht of een bepaald probleem. Je hebt bijvoorbeeld last van een constant terugkerende nare droom, of je voelt je lichamelijk niet lekker. Hoewel je al van álles hebt geprobeerd om je beter te voelen – van pilletjes van de dokter tot allerlei therapieën – blijf je je maar rot voelen. Maar ga niet bij de pakken neerzitten, want je hóéft hier niet mee te leren leven.

  Hypnosetherapie is een combinatie van aandacht, beïnvloeding en het werken met je onderbewustzijn. De kracht van het brein wordt vaak onderschat, en dat is jammer, want het is heel mooi om er problemen en klachten mee aan te pakken! Het allergrootste voordeel van hypnotherapie is, dat het een zeer snelle en doeltreffende therapie die toepasbaar is bij veel problemen en (hulp)vragen.

  Wil je meer weten over de manier waarop hypnosetherapie jou kan helpen of wil je een afspraak maken? Kijk dan op de website, of neem contact op!

  Weinig zelfvertrouwen, stress en burn-out
  Weet jij je geen houding te geven, durf je je mening niet te uiten of voor jezelf op te komen? Of heb je last van stress, een depressie of een burn-out? Met hypnotherapie kun je aan je zelfvertrouwen en je eigenwaarde werken, zodat je weer vol zelfvertrouwen in de wereld staat. Perfectionisme en de lat heel hoog leggen voor jezelf is vaak de onderliggende oorzaak van een burn-out. Ook middels bewustwording en hypnotherapie is deze oorzaak snel en goed te behandelen.

  Angsten en allergieën
  Ben je bang voor spinnen of andere dieren? Of heb je sociale angsten, vliegangst, verlatingsangst, claustrofobie, hoogtevrees of straatvrees? Met hypnotherapie kun je van je angst afkomen. Ook allerlei allergieën, zoals een voedselallergie, hooikoorts, een huisstofmijtallergie of een kattenallergie, kunnen succesvol behandeld worden.

  Buik- en darmklachten en PDS
  Je leven wordt beheerst door buikpijn en darmklachten. Dit kan variëren van diarree of obstipatie tot continu pijn, bloed bij de ontlasting en dagelijks vaak de gang naar het toilet moeten maken. Het kan zijn dat je de diagnose ‘prikkelbare darm syndroom’ (PDS) gekregen hebt. Met hypnotherapie kun je de oorzaken van deze klachten aanpakken, zodat de klachten kunnen afnemen of helemaal verdwijnen.

  Ongewenste emoties, trauma en PTSS
  Het is lastig om van een trauma, PTSS of een onverwerkte gebeurtenis uit het verleden af te komen, net als van steeds terugkerende emoties zoals verlegenheid, verdriet, boosheid en jaloezie. Met hypnotherapie kun je er echter wél voor zorgen dat die nare emotie weggehaald wordt. Naast hypnotherapie maken de hypnotherapeuten van Hypnotherapie Heemskerk ook gebruik van EMDR (‘Eye Movement Desensitization and Reprocessing’). Tijdens een EMDR-behandeling ga je terug naar de herinneringen waar je nu nog last van hebt. Je volgt met je ogen de vingers van de therapeut, waardoor je tegelijkertijd het traumabeeld oproept en oogbewegingen maakt. Hierdoor raakt je ‘werkgeheugen’ overbelast. Dit zorgt er weer voor dat de emotionele lading van de herinnering minder wordt en dat de hersenen de traumaherinnering zonder die lading kunnen opslaan. Het doel van een EMDR-behandeling is dus het verminderen of verwijderen van klachten.

  (Rook)verslaving
  Bij een rookverslaving is ook je onderbewustzijn betrokken. Je hebt in het verleden leren roken. Je bent geprogrammeerd om te roken. Je hebt als het ware een ‘rook-app’ gedownload en daar word je door beheerst. Zelf stoppen gaat dan op wilskracht en is een grote strijd. Stoppen met roken is alleen blijvend succesvol als je die ‘rook-app’ met behulp van hypnose verwijdert. Je wordt dan weer zoals je was voordat je ging roken: een niet-roker.
  Ook andere verslavingen, zoals een eetverslaving, kunnen met hypnose effectief aangepakt worden.

  Overgewicht
  Veel mensen met overgewicht hebben een lage dunk van zichzelf, schamen zich en verwijten zichzelf dat ze geen wilskracht hebben. Toch zijn ze eerder vaak vele kilo’s afgevallen. Waarom komen ze dan toch weer aan? Het kan zijn dat ze onbewust negatieve emoties en overtuigingen opgeslagen hebben die hun afval-inspanningen belemmeren. De ‘virtuele maagband’ kan hier goed bij helpen. Via de virtuele maagband worden namelijk de onderliggende problemen van het overgewicht aangepakt, waarna deze vervolgens verholpen worden. Het gevolg is kleinere porties eten, sneller vol zitten en géén jojo-effect meer.

  Vastlopen in je leven
  Soms sta je op een punt in je leven waarin je helemaal vastgelopen lijkt te zijn. Het is net alsof je een vreemde bent voor jezelf. Je vertrouwen is weg en je hebt geen inzicht meer in jezelf. Waarom reageer je zoals je reageert? Waar ben je mee bezig? Waar wil je naartoe? Wie bén je nu eigenlijk? Hoe krijg je meer focus en begrip op je leven?
  Met behulp van de SoulKey therapie maak je een ‘zielenreis’. Deze geavanceerde vorm van spirituele hypnose is een combinatie van verschillende therapieën. Je gaat terug naar ervaringen uit vorige levens waaruit lessen geleerd kunnen worden en doet kennis op die belangrijk zijn bij het oplossen van trauma’s in je huidige leven. Ook krijg je inzicht in de tussenfases tussen sterven en opnieuw geboren worden en kun je communiceren met zielen waarmee je in vorige levens contact hebt gehad.

  Verdriet, angst, boosheid, schaamte enzovoort
  Hoe heb jij geleerd je te voelen zoals je je voelt over datgene wat jou dwarszit? Onze ‘mind’ gebruikt vroegere ervaringen om huidige situaties in te schatten en bepaalt zo hoe je je hoort te gedragen. Als er aan die eerdere ervaringen negatieve emoties zijn gekoppeld, leidt dat tot een herhaling van die emoties, zoals schaamte, verdriet, angst en boosheid.
  Integral Eye Movement Therapy (IEMT) is een verrassend snelle en effectieve therapie die een positieve verandering biedt rond ongewenste emoties. Door onder andere het gebruik van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt, waardoor er een verandering plaatsvindt op neurologisch niveau: het brengt nieuwe verbindingen in de hersenen tot stand. Zowel IEMT als EMDR vermindert snel sterke en ongewenste emoties, met blijvend positief resultaat.

  Over Hypnotherapie Heemskerk
  Hypnotherapie Heemskerk is een praktijk met 6 hypnotherapeuten. Deze werken met een zelfontwikkelde en zeer effectieve methode die nergens anders aangeboden wordt. De praktijk is gevestigd in een gezondheidscentrum waarin onder meer een huisarts, GGD en begeleid wonen gevestigd zijn, en ontvangt cliënten vanuit heel Nederland.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply