Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De kracht van kleuren
  Rate this post

  Ieder mens heeft kleur in zijn leven nodig. Kleuren doen iets met je. Het is niet voor niets dat je ’s morgen vaak intuïtief de kleren kiest die qua kleur het best bij je stemming passen.

  Toen Fieneke Tapken een aantal jaar geleden besloot dat ze het roer helemaal om wilde gooien, wist ze al dat ze ‘iets’ met kleuren wilde gaan doen. ‘Wat dat dan precies moest zijn, was me nog niet helemaal duidelijk’, blikt ze terug. ‘Ik ben op internet gaan zoeken en kwam informatie over Aura-Soma tegen. Dat leek me helemaal niets, veel te zweverig, dat past helemaal niet bij mij. Daarom ben ik de cursus ‘Kleur en kleding’ gaan doen met als doel om mensen kleuradviezen omtrent hun kledingkeuze te ­kunnen geven.’

  Aura-Soma
  Toch zat Fieneke een halfjaar later alweer met haar neus in de studieboeken. ‘Ja, ik merkte dat kleuren wat met je doen, dus ik ben me toch meer gaan verdiepen in Aura-Soma’, grinnikt ze. ‘Hoewel het zweverig klinkt, is dit niet zo en daarom probeer ik het ook een beetje meer ‘aards’ te maken want eigenlijk is het heel gewoon. Ik vertaal gewoon kleuren, daar is niets engs en zweverigs aan.’

  Niet zweverig
  Het Aura-Soma systeem biedt je een manier om inzicht te krijgen in jezelf. ‘Ik heb 115 flesjes met kleurencombinaties waarvan de cliënt er 4 uit mag kiezen. Ik kan deze kleuren vertalen – ik noem me dan ook bij voorkeur ‘kleurentolk’ –
  en aan de hand daarvan vertellen in wat voor proces hij of zij zit. De gekozen kleuren bieden als het ware een dieper inzicht in het fysieke, emotionele en mentale welzijn. Elke keer zie je bij de cliënt dan heel veel herkenning,
  omdat het precies gaat om dingen die er in dat moment in zijn of haar leven spelen. Vervolgens mag er van de 4 flesjes eentje worden uitgekozen en daar gaan we dan mee aan de slag. Dit zijn de kleuren die kunnen ondersteunen in het proces. Meestal sluit ik de sessie af met de kleurenlichtpen. Dit wordt als heel prettig ervaren en het helpt om bepaalde blokkades op te heffen. Ik weet het, dat klinkt toch een beetje zweverig’, grijnst Fieneke. ‘Ik was in het begin ook heel sceptisch, maar ik heb zelf mogen ervaren hoe goed het werkt en hoe fijn het ondersteunt bij bepaalde processen. Je hoeft er ook helemaal niet in te geloven om er toch iets aan te hebben. Het werkt gewoon en daar gaat het om.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply