fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
  • De kracht van logopedie

    Veel mensen denken bij ‘logopedie’ aan kinderen die slissen of de letter r niet goed uitspreken. Dat logopedisten ook kunnen helpen bij kinderen bij wie de spraak-/ ­taal­ontwikkeling niet op goed gang komt, is minder bekend.

    Zo’n 7 procent van alle kinderen kan een taalontwikkelingsstoornis hebben. Dit betekent dat er in een gemiddelde klas 2 kinderen zitten met een taalontwikkelingsstoornis. Wanneer je moeite hebt met taal, heeft dit consequenties voor je eigen ontwikkeling en welbevinden, je schoolloopbaan en zelfs je toekomstige carrière. De logopedist kan al op jonge leeftijd starten met behandelen. Ook voor volwassenen kan de logopedist veel betekenen. ‘Denk aan problemen met verstaanbaar ­spreken, stotteren en stemproblemen.

    In Nederland werken meer mensen met hun stem dan met hun handen. Er zijn tientallen beroepen waar de stem het belangrijkste instrument is. Belangrijk dus om stemproblemen snel op te lossen. We weten bijvoorbeeld dat ongeveer 180 van de 1000 leerkrachten een stemprobleem hebben. Een logopedist helpt, zodat zij hun werk weer goed kunnen uitvoeren’, vertelt Mailly.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply