Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De kracht van Shiatsu bij kanker
  Rate this post

  Als je te maken krijgt met kanker, staat je leven stil. Je ondergaat diverse behandelingen, waarbij je veel gifstoffen toegediend krijgt, die de tumor moeten doden. Echter, al die gifstoffen komen in het hele lichaam terecht. Shiatsu-massage kan het ­proces om de gifstoffen uit het lichaam kwijt te raken ondersteunen, waardoor het lichaam, ondanks de ziekte, meer in evenwicht is.

  Shiatsu is een Oosterse drukpuntmassage, die gebaseerd is op de Traditioneel Chinese ­Geneeskunde (TCM). Shiatsu is Japans voor Shi = vinger, Atsu = druk. De T.C.M. werkt volgens het holistische principe. Dit betekent dat het hele lichaam in de behandeling wordt meegenomen en niet alleen het aangedane deel. De oorzaak van een klacht ligt meestal dieper of ergens anders dan waar de klacht tot uiting komt. ­Wanneer door verstoring of ziekte de energiestroom verzwakt of geblokkeerd is, wordt dit harmonisch evenwicht niet meer bereikt. Door beïnvloeding van het energie­systeem, via onder andere de meridianen, wordt het natuurlijke genezingsproces op gang gebracht, waardoor herstel bewerkstelligd wordt. Shiatsu bevordert de slaap en vermindert klachten ten gevolge van de chemo, zoals stijve spieren en gewrichten, en kan ­klachten als misselijkheid doen verminderen. Kortom: ­Shiatsu zorgt ervoor dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam aangesproken wordt en dat het lichaam weer in evenwicht komt.
  Overige toepassingen van Shiatsu: onder andere stress, emotionele klachten, frozen shoulder, nek- en schouderklachten, hernia, lage rugklachten, hoofdpijn, hormonale klachten en spijsverteringsklachten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply