Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De kracht van voeding tegen kanker
  Rate this post

  Als je al jaren bezig bent met het lezen van boeken van over de hele wereld over de relatie tussen voeding en kanker, en de vooroordelen die er bestaan over het ontstaan van kanker, voel je je soms een eenling die roepende is in de woestijn.

  Voeding is de enige manier om je lichaam te ‘voeden’. Als je ervoor zorgt dat je voeding alle nutriënten bevat om alle cellen in je lichaam te voorzien van de juiste bouwstoffen, dan zullen ziektes ver weg blijven. Zie het lichaam als een benzineauto. Zolang je er benzine in stopt, zal die prima lopen, maar zodra je er goedkopere diesel in stopt, ook al is het maar een paar liter per tankbeurt, zal de auto na enige kilometers gaan protesteren en mogelijk zelfs stoppen. Zo is het ook met ons lichaam. De voeding die je erin stopt, moet je lichaam draaiende houden. Als je dus rommelt met de ingrediënten, dan zal het gaan sputteren.

  Als je lichaamscellen gedurende langere tijd niet de noodzakelijke nutriënten krijgen, kunnen ziektes ontstaan. Je immuunsysteem zal hierdoor ook sterk verzwakken en ziektes als kanker krijgen de kans. Dit proces is aan te pakken door je voedingspatroon te herzien en anders te gaan eten. Vooral bij een ziekte als kanker kun je in korte tijd zeer veel gezondheidsvoordelen bereiken als je de juiste voeding gaat eten. Je lichaam zal zeer snel je immuunsysteem op orde gaan brengen en een gezond immuunsysteem pakt kanker aan. Dat geldt omgekeerd ook: als je een zwak immuunsysteem hebt, zal dat de kankercellen niet kunnen opruimen. Dus de kracht van voeding bij kanker is geen sprookje.

  Geen enkele chemotherapie kan hiertegenop. Chemotherapie maakt je immuunsysteem nog kapotter dan het al is, maar het is verstandig om direct na een chemobehandeling je immuunsysteem weer te herstellen. De meest eigenwijze mensen die zelf onderzoek hebben gedaan naar voeding tegen kanker, zullen zich focussen op hun immuunsysteem en niet alleen vertrouwen op het reguliere systeem. Hoe vaak hoor je niet dat na vele chemo’s het lichaam zó zwak is, dat het uiteindelijke resultaat is dat de kanker wel is verminderd, maar niet is verdwenen? Ga je dan dood aan de kanker of aan de behandeling? Zelfs als je in die fase zit, is er via voeding nog erg veel gezondheidsvoordeel te halen. Maar dan zul je toch echt keuzes moeten maken en voor jezelf kiezen, voor het versterken van je eigen immuunsysteem door de juiste voeding. Je dient je wél te gaan verdiepen in wat dan de juiste voeding is en wat niet. Daarom heb ik het boek ‘Laat je niet opvreten door kanker’ geschreven. Schaf het boek aan en begrijp hoe je lichaam zal reageren op voedingsstoffen, en bekijk mijn website. Kanker vraagt een zeer specifieke manier van eten, en dat is wat je leert met dit boek.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply