Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De kunst om beter om te gaan met hooggevoeligheid
  Rate this post

  Hooggevoelige mensen zijn bovengemiddeld gevoelig voor indrukken en externe prikkels, zoals harde geluiden, fel licht, massadrukte en het feilloos aanvoelen van spanningen bij anderen. Maar ook symptomen als het leeglopen van energie in een winkel, theater, bioscoop of zelfs tijdens yogalessen horen bij hooggevoeligheid. Ze zijn door alle prikkels onbewust en ­automatisch met van alles en nog wat om hen heen bezig, behalve met zichzelf.

  Als je dagelijks te maken hebt met overprikkeling, dan zijn de nadelen dat dit kan leiden tot chronische vermoeidheid en stress en zelfs een burn-out. Een hooggevoelig persoon kan zijn emoties niet filteren, waardoor de impact van tegenslagen vele malen groter is dan bij andere mensen. Zelfs jonge kinderen die hoogsensitief zijn, kunnen hier al mee te maken krijgen.

  Als hooggevoelig persoon kun je een laag gevoel van eigenwaarde hebben, omdat je denkt dat wat je ook doet niet goed genoeg is. Het kan zijn dat je het moeilijk vindt om keuzes te maken en om je grenzen te stellen. Daarnaast is het voor iemand met HSP (hooggevoeligheid) een hele opgave om voor jezelf op te komen. Hierdoor kan het gebeuren dat je vastloopt in je leven. Het is dan verstandig om tijdig hulp te zoeken voordat je leven helemaal op zijn kop staat. Met behulp van Sensi-therapie leer je hoe je deze prikkels kunt kwijtraken en in de toekomst kunt voorkomen. Bij de therapie maakt ­Sensi-therapeute Xandra Stokkel onder andere gebruik van burn-out protocol, ­voetreflex, bloesem-remedies en edelsteentherapie. Ook onderzoekt zij of jouw lichaam tekorten heeft aan vitaminen en/of mineralen, of dat er sprake is van een voedselallergie en/of er ontgifting nodig is. Sensi-Therapie is kortdurend: meestal is er al na 1 behandeling een verbetering van de klachten merkbaar, en na 2 of 3 behandelingen een sterke positieve verandering.

  In het kader van het thema ‘Kanker’ in deze uitgave, zou ik ook iets voor je kunnen betekenen. Behoud je vrijheid voor de keuze die bij je past en waarin je gelooft. Reguliere en alternatieve geneeswijzen kunnen heel goed samen gaan en elkaar versterken!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply