Rate this post
 • De kunst van het ontspannen
  Rate this post

  Na een drukke werkdag sta je in de file, je moet ook nog boodschappen doen en eigenlijk had je beloofd vanavond mee te gaan hardlopen. Grote kans dat zich een hoofdpijn ontwikkelt, want waar haal je de tijd vandaan? Waarschijnlijk dat je, uit gewoonte, intuïtief zelfs je slapen masseert in de hoop de pijn te verlichten. Dit is Shiatsu (wat letterlijk ‘vingerdruk’ betekent), gebaseerd op de westerse anatomie en de oosterse geneeskunde.

  Het uitgangspunt van een Shiatsu-massage is het in balans brengen van de verschillende energieën in het menselijk lichaam door middel van druk geven op verschillende punten. Dit klinkt waarschijnlijk wat vaag, maar zie je lichaam eens als een druk knooppunt op de snelweg. Een kleine blokkade kan er al voor zorgen dat er in alle richtingen files ontstaan. Door op de juiste punten te drukken, kan een blokkade worden opgeheven en het verkeer, jouw energie, krijgt weer een vrije doorgang. Deze energiebanen noemt men ‘meridianen’.

  Spiegels van onze gezondheid
  Zo’n blokkade kan bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid of darmklachten veroorzaken. Omdat dergelijke blokkades zo’n invloed hebben op ons lichaam, ben ik de leer van ­Shiatsu in mijn gezichtsbehandelingen gaan toepassen, want ook onze gezichtshuid heeft hieronder te lijden.
  Volgens de oosterse geneeskunde zijn ons gezicht en  onze voeten spiegels van onze interne gezondheid.  Het gezicht is bijvoorbeeld onderverdeeld in 14 zones;  elke zone staat voor een orgaan. Zo is de kans groot dat men bij onzuiverheden rond de mond problemen heeft met de maag of darmen, omdat deze aan elkaar gespiegeld zijn.

  Heerlijk ontspannende massage
  In mijn salon is het mogelijk om een gezichtsbehandeling te boeken waarin ik westerse, moderne technologie combineer met eeuwenoude, oosterse therapieën. Nu is Shiatsu heel veel meer dan dat en doe ik misschien zelfs deze kunst van ontspannen tekort met mijn woorden. Eigenlijk zou je een massage moeten ondergaan om te ervaren wat ik bedoel. Shiatsu is namelijk een heerlijk ontspannende ­massage en een uitgelezen manier om stress en spanning los te laten terwijl je huidgezondheid verbetert. Na een consult, waarin je alle ruimte krijgt om vragen te stellen over mogelijke klachten, kies je zelf de etherische olie uit waar ik de massage mee uitvoer. Zo is iedere behandeling dus volledig aangepast aan jouw wensen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply