Rate this post
 • De laatste eer bewijzen
  Rate this post

  Er komt een moment dat je afscheid moet nemen van een geliefde. Misschien is dat moment onlangs aangebroken. Afscheid nemen is zwaar. Om je dierbare een liefdevol en waardig afscheid te geven, moet er veel geregeld worden. Je verdriet kan natuurlijk niet worden weggenomen, maar het is waardevol als je de tijd en ruimte wordt geboden op hier op je eigen manier mee om te gaan.

  Zorg uit handen
  Een uitvaartcentrum neemt, samen met de uitvaartondernemer, de zorg voor een uitvaart uit handen. Het uitvaartcentrum faciliteert in ruimtes, technologie en andere wensen. Daarbij luisteren de werknemers uiteraard zorgvuldig naar jouw wensen, om er alles aan te doen dat de laatste eer kan worden bewezen op een manier die bij jou en jouw dierbaren past. Hierbij is meer mogelijk dan je misschien van tevoren wist. Zo kan er natuurlijk rekening worden gehouden met specifieke wensen, vanwege bijvoorbeeld een religieuze achtergrond of levensovertuiging.

  Ingetogen, stijlvolle ruimtes
  De wens voor een type locatie hangt af van het soort uitvaart. Dat weten ze bij Uitvaartcentrum Oost Groningen. Zij bieden verschillende ingetogen en stijlvolle ruimtes aan. Zo is er een familie-aula, geschikt voor kleine plechtigheden. Deze ruimte is aula en condoleanceruimte inéén, waardoor de gehele afscheidsbijeenkomst in dezelfde ruimte plaatsvindt. Ook is er een grote aula, waar uitvaarten plaatsvinden in aanwezigheid van maximaal 400 gasten. De ruimtes zijn geschikt voor plechtigheden bij zowel begrafenissen als crematies.

  Muziek en geluid
  Muziek speelt bij veel mensen een grote rol. Daarom wordt er bij veel uitvaarten muziek afgespeeld die bij de overledene past. Bij Uitvaartcentrum Oost Groningen is een ruime muziekcollectie beschikbaar, maar het is ook mogelijk zelf digitaal muziek aan te leveren. Zo weet je zeker dat je datgene kunt laten horen waar jouw geliefde van hield. Omdat het belangrijk is dat het afscheid toegankelijk is voor iedereen, beschikt Uitvaartcentrum Oost Groningen over een ringleiding. Hierdoor kunnen slechthorenden met een hoortoestel de dienst volgen, zonder storend omgevingsgeluid.

  Moderne technologie
  Maar moderne technologie biedt nog meer mogelijkheden. Zo kan het zijn dat je foto’s, filmbeelden of een ander soort presentatie wilt laten zien. Bij Uitvaartcentrum Oost Groningen is er een groot beeldscherm beschikbaar om ook in deze wens te voorzien. Verder zijn er mensen die het afscheid wel willen, maar door omstandigheden niet kunnen volgen. Moderne technologie biedt ook hen de mogelijkheid de uitvaart via een live-verbinding op het internet te volgen. Deze verbinding is uiteraard beveiligd en alleen te zien door mensen die hiervoor een uitnodiging ontvangen.

  Na de plechtigheid
  Ook voor de condoleance geldt dat jouw wensen centraal staan. Misschien wil je na afloop van de plechtigheid de gasten ruimte geven voor condoleance, of stel je juist prijs op een informeel samenzijn. De condoleance kan plaatsvinden in het uitvaartcentrum, waar er veel cateringmogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld koffie en thee met zoetigheid of broodjes, maar ook grootschaligere catering zoals een borrel met hapjes, high tea, lunchbuffet of zelfs diner.

  Informeren en adviseren
  Na een crematie kunnen de medewerkers van het uitvaartcentrum je ook informeren en adviseren over de mogelijkheden voor asbestemming. In het uitvaartcentrum is een kamer waar de diverse opties voor urnen en herdenkingssieraden getoond worden, zodat je een goed gevoel krijgt van wat bij je past.

  Persoonlijk
  Afscheid nemen is persoonlijk en geen enkel afscheid is hetzelfde. Je bent van harte welkom om vragen te stellen en persoonlijk met de medewerkers van Uitvaartcentrum Oost Groningen in gesprek te gaan. Naar aanleiding van jouw wensen kunnen zij meer vertellen over alle mogelijkheden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply