Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De lente is weer mijn favoriete seizoen!
  Rate this post

  Toen ik jonger was, had ik eigenlijk nergens last van. Maar sinds een paar jaar begint het zodra de eerste pollen in de lucht dwarrelen: hooikoorts. Mijn neus loopt vol, ik heb last van niesbuien en heb rode, dikke ogen. Eigenlijk voel ik me een seizoen lang snipverkouden en vermoeid. Heel vervelend, en dat terwijl de lente mijn favoriete seizoen is. Maar inmiddels begin ik behoorlijk tegen de lente op te zien.

  Tegenwoordig begint het voorjaar ook nog eens heel vroeg. Steeds eerder in het jaar zijn er warme weken waarin allerlei pollen vrijkomen. Vorig jaar was er zelfs in februari al een warme periode waarin ik ontzettend last kreeg van hooikoorts. Pilletjes, inhalators, ik heb het wel geprobeerd, maar zonder al te veel effect. Want de pillen moet je heel consequent blijven slikken, en als je het een keer vergeet, komen de klachten meteen in volle kracht terug.

  Bovendien wilde ik op zoek naar een structurele oplossing in plaats van enkel symptoombestrijding. Ik vond het vreemd dat er zoveel mensen last hebben van hooikoorts, maar er zelden een concrete oplossing wordt aangedragen. In mijn zoektocht kwam ik op het spoor van E.E.N. Therapie. Onder het mom van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ heb ik contact met Judith van der Knaap opgenomen. En zij vertelde dat ze me graag wilde helpen.

  Judith legde me uit dat hooikoorts vaak een reactie van het lichaam is op een bepaalde intolerantie. Vaak is het koemelkintolerantie, maar het kan ook iets anders zijn. Door middel van een intolerantiekuur kon ik van mijn klachten afkomen. Omdat ik inmiddels veel spanning in mijn lichaam had opgebouwd die de hoofdpijnklacht versterkte, maakte Judith dit los middels de Body Stress Release. Inmiddels kan ik weer genieten van mijn favoriete seizoen, en dat zonder pilletjes of andere medicatie!

  Waar kun je hooikoorts aan herkennen?
  – loopneus of later juist verstopte neus
  – niesbuien
  – kriebelhoest
  – jeukende, branderige en tranende ogen
  – gezwollen en rode ogen
  – branderige keel of keelpijn
  – hoofdpijn
  – vermoeidheid

  Wat is E.E.N. Therapie?
  E.E.N. staat voor Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde en is een holistische geneeswijze die zich richt op het in balans brengen van lichaam, geest en bewustzijn. Er wordt gewerkt vanuit energie op het fysieke lichaam. Zo wordt er gezocht naar de oorzaak van de klacht op het gebied van bewustzijn en het onderbewustzijn.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply