Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • De meerwaarde van kinderopvang
  4/4 - (1 stemmen)

  Het is natuurlijk handig voor jou als ouder dat je naar je werk kunt gaan en met een gerust hart je kind kunt achterlaten op het kinderdagverblijf. Maar een kinderdag­verblijf is zoveel méér dan alleen een organisatie om jou te ontlasten…

  Doordat je kind niet in zijn eentje opgevangen wordt, maar in een groep, komen er allerlei groepsprocessen op gang waar je kind deel van uitmaakt. Denk maar eens aan het samenwerken met andere kinderen bij een bepaalde activiteit, of de situatie dat je kind even op zijn beurt moet wachten. Je kind ontdekt dat het niet altijd gelijk zijn zin kan krijgen, en leert hoe het daarmee moet omgaan.
  Je kind maakt verder vriendjes en vriendinnetjes, die het regelmatig ziet in de vaste, vertrouwde omgeving, en leert om op een goede manier met hen om te gaan. Bovendien spiegelt je kind zich aan de andere kinderen in de groep, waardoor het meer gestimuleerd wordt om zich op een positieve manier te gedragen. Bij Kinderdagverblijf Pimmetje zijn er vaste gewoonten, zoals samen eten, waarbij de kinderen verantwoorde voeding binnenkrijgen, met veel verse groenten. Hierbij leren ze wat het belang is van gezond eten. Kortom: je kind ontwikkelt zich op het kinderdagverblijf flink op sociaal gebied, en dat kan een heel stuk schelen als het later naar de basisschool gaat.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply