Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De meest geschikte beugel voor jouw kind
  Rate this post

  Heeft de tandarts gezegd dat je kind een beugel nodig heeft? Of denk je zelf dat de tanden en/of kiezen van je kind niet goed staan? Ga dan met je kind naar de orthodontist!

  Waarom ga je naar een orthodontist?
  Een orthodontist is een specialist die 4 jaar na de opleiding tot tandarts aan de universiteit heeft doorgestudeerd. Iedere orthodontist is ook tandarts. Er zijn ook tandartsen die een beugelbehandeling aanbieden maar een tandarts is geen orthodontist.

  Als je je kind bij ons aangemeld hebt, wordt het gebit onderzocht en worden er gebitsafdrukken en röntgenfoto’s gemaakt. Met deze gegevens brengen we de orthodontische problemen van je kind in kaart, wordt een diagnose gesteld en kijken we welke behandeling voor jouw kind geschikt is.

  Luisteren naar ouders én kind
  Vaak zijn meerdere behandelingen mogelijk. De meest geschikte beugel(s) kiezen we samen met ouders en kind. We luisteren goed naar de wensen en vinden het belangrijk dat er een oplossing is waar zowel de ouders als het kind zich prettig bij voelen. Wanneer het kind bijvoorbeeld geen ‘buitenboordbeugel’ wil, zijn er echt ook andere oplossingen mogelijk. De beugelbehandeling duurt namelijk best lang, gemiddeld anderhalf tot twee jaar, en dan is het belangrijk dat de behandeling voor je kind zo aangenaam mogelijk is.

  Maandelijkse controle
  Gemiddeld komen de kinderen eenmaal per maand op controle. Ouders zijn altijd welkom in de praktijk. Omdat al onze gediplomeerde medewerkers in de praktijk kinderen hebben en weten hoe druk het programma met kinderen is hoef je je geen zorgen te maken als je niet kunt meekomen tijdens de controlebezoeken. In gevallen dat er overleg nodig is, nemen wij direct contact met je op. Ook kunnen we je telefonisch op de hoogte houden, mocht je dit wensen.

  Aanmelden bij de praktijk
  Voor het maken van een afspraak bij Orthodontiepraktijk Van Waveren Hogervorst heb je geen verwijzing van een tandarts nodig. Je kunt je kind telefonisch aanmelden, maar ook via de website.

  Je kunt ook bij de praktijk terecht voor een ‘second opinion’, wanneer je twijfelt of je kind wel echt een beugel nodig heeft. Of als je denkt dat een behandeling niet lekker loopt.

  Kies een praktijk waar jij en je kind zich prettig voelen
  Na een eerste consult merk je dit vaak meteen. Wij adviseren iedere ouder om de tijd te nemen een voor jou en je kind geschikte praktijk te kiezen. Kom dus gerust langs voor een consult, ook al ben je door je tandarts naar iemand anders verwezen. Op basis van jarenlange ervaring bieden wij een eerlijk, no-nonsense advies en zorgen dat de behandeling in een prettige sfeer verloopt.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply