Rate this post
 • De metamorfose van Marian
  Rate this post

  Even voorstellen; Marion is 53 jaar, woont in Zoetermeer en werkt als jeugdverpleegkundige op een ­consultatiebureau. Wat vond je ervan? Marion: ‘Het was een heel leuke dag. Mijn haar was blond, en ik was wel toe aan iets anders. Het mocht wel wat frisser. Ik vond de metamorfose wel wat spannend, omdat ik niet gewend was om met veel make-up rond te lopen. Mijn haar is nu heel anders en opvallend, maar het past wel bij me. Ik ben er heel blij mee. Anderen zeggen ook tegen me: ‘Dit past veel beter bij je. Dit is zoals jij bent.’ Met een fotoshoot had ik niet eerder ervaring, maar dat ging heel goed, en de fotografe was ook leuk. Het was al met al een heel leuke dag!’

  Haar
  Marion had gekleurd haar, maar na het zomerblond was ze toe aan een compleet andere look. Haar lengte wil ze graag behouden, maar er mocht wel een pittig kapsel ontstaan. We hebben gekozen voor een diepbruine basiskleur en om in een contrasterende rode en koperkleurmenging de lok in te zetten met een folietechniek. Door het gebruik van twee pittige kleuren en een donkere contrastkleur ontstaat er een zeer uitgesproken maar mooi eindresultaat. We hebben er daarna voor gekozen om een goede ondersteunende schuimversteviging te gebruiken, om het nieuwe kapsel met de omhoogslaande lok goed te fixeren.

  Visagie
  De kleur van haar huid heeft een rode ondertoon. Daarom hebben we ervoor gekozen om de huid eerst te camoufleren en daarna met een dekkende foundation en poeder te egaliseren. De wenkbrauwen zijn wat meer aangezet met een potlood en een wenkbrauwgel, om meer uitdrukking in het gezicht te krijgen. Omdat dit een kerstnummer is, zijn er glitters aangebracht bij de ogen om het feestelijk te maken. En als laatste een kersenrode lipgloss die de lippen wat meer glans en volume geven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply