Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De metamorfose van Pierrette en Merel
  Rate this post

  Even voorstellen: Pierrette is 46 jaar en woont in De Meern.
  Haar dochter Merel is 14.

  Hoe vond je het?
  Pierrette: ‘Het was een superleuke ervaring!
  Het was ook een mooie gelegenheid om eens uit onze comfortzone te stappen. We zijn van alle kanten in de watten gelegd, waarbij ook onze nagels verzorgd werden en we gemasseerd werden. We hadden nog niet eerder ons haar laten verven, maar dat pakte goed uit.
  En normaal zijn we zuinig met make-up,
  maar het was heel interessant om eens te ­ ervaren wat je met make-up allemaal kunt.’

  Haar

  Zowel Pierrette als Merel had nog nooit het haar geverfd, en beiden wilden hun kapsel zo natuurlijk mogelijk houden.
  Bij Pierrette hebben we een lichte grijsdekking gedaan in de eigen haarkleur met daardoorheen een subtiele babylight. We hebben er een klein stuk van het haar afgeknipt en het volume verplaatst, om de gezichtsvorm mooi te laten uitkomen.
  Daarna hebben we het haar met een sprayversteviging geföhnd voor meer body.

  We hebben voor Merel dé trend van dit ­moment gebruikt: de balayage-techniek.
  In de basis hebben we hiervoor een kleur gebruikt die dichtbij haar eigen haarkleur zit.
  Veel meiden hebben een beetje een ‘kappersfobie’, omdat er meer van het haar afgehaald wordt dan afgesproken. Wij hebben alleen de droge punten erafgeknipt.

  Visagie

  Met de visagie heb ik erg gelet op de sterke punten in het gezicht van Pierrette. Ze heeft heel mooie ogen die ze verborgen hield door een stevige, donkere eyeliner. Ik heb juist een mooie highlighter op de ogen aangebracht voor een frisse en open blik, en door een donkere oogschaduwkleur aan te brengen in de arcadeboog en iets daar­boven, heb ik wat meer diepte en een optische lift gegeven. De dieprode kleur op haar lippen staat natuurlijk prachtig met haar nieuwe haarkleur.

  Bij Merel heb ik met de visagie haar huid mooi rustig gemaakt. Met een highlighter en frisse groene kleur ligt het accent echt op haar ogen. De eyeliner maakt het helemaal af. De lippen heb ik zachtroze gemaakt, ­zodat het accent meer op de ogen zou liggen. Met een cream highlighter heb ik haar jukbeenderen een natuurlijke glans gegeven.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply