Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De moeilijk etende peuter
  Rate this post

  Als een van je kinderen een moeilijke eter is, heeft dit zijn weerslag op het hele gezin. In dit artikel geef ik een aantal algemene tips ter ondersteuning van je moeilijk etende peuter.

  Diëtetiek is maatwerk. Advies over voeding is voor elk kind anders. Er is dan ook geen standaard ideale methode die je standaard kunt voorschrijven om kinderen gemakkelijk(er) te laten eten. Wil je persoonlijk advies en tips, neem dan contact op met een kinderdiëtist bij jou in de buurt. Let op: adviezen en tips die hieronder gegeven worden, zijn uiteraard niet van toepassing op kinderen die een ­medische beperking of aandoening hebben, waardoor eten voor hen moeilijk(er) is.

  Hoeveelheden eten
  Na het eerste levensjaar neemt de explosieve groei van je kindje af, waarmee ook de hoeveelheid eten waar een kind behoefte aan heeft, afneemt. Terwijl je als ouders dus nog steeds gewend bent aan hoeveelheden die het eerste jaar gegeten ­werden. Een peuter die ‘vroeger veel meer at’, is dus heel normaal.

  Persoonlijk advies
  Wil je meer weten of persoonlijk advies van kinderdiëtiste Daniëlle? Kijk dan op de website van Diëtheek Utrecht of mail naar d.horstman@dietheek.nl.
  Wil je weten hoeveel jouw kindje ongeveer dagelijks nodig heeft, kijk dan op www.voedingscentrum.nl.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply