Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De mooiste omgeving om afscheid te nemen
  Rate this post

  Een persoonlijk afscheid is de mooiste manier om het boekje met je familie en vrienden te kunnen sluiten. Een uitvaart is niet alleen een moment waarop je afscheid kunt nemen van je dierbare. Het is ook een viering van het leven van diegene, een moment waarop je herinneringen uitwisselt met je vrienden en familie en steun bij elkaar zoekt om het verlies te kunnen verwerken.

  Daarom is het des te mooier om een uitvaart te organiseren die helemaal past bij het leven van je overleden dierbare. Je kunt luisteren naar diens favoriete muziek, kijken naar de leukste foto’s en vrienden en familie vragen om hun herinneringen te delen. Je kunt ook zelf het podium opstappen om je mooiste verhalen te kunnen delen. Deze uitvaarten vinden vaak plaats in een uitvaartcentrum. Maar een traditionele uitvaart in een uitvaartcentrum past niet bij iedereen. Het is tegenwoordig dan ook niet meer de enige optie.

  Een rustige omgeving
  Kimberly en Angela van In Memory Uitvaartverzorging vertellen dat er bij de locatiekeuze van een uitvaart veel mogelijkheden zijn. ‘Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de uitvaart buiten te houden. Dit kan bijvoorbeeld in een mooie, rustige omgeving in de natuur. Een uitvaart op een strand is ook mogelijk: emoties kunnen hier alle ruimte krijgen om losgelaten te worden. Andere locaties waar je aan kunt denken, zijn cafés en restaurants, een sfeervolle zaal als een theater of een bioscoop, of denk bijvoorbeeld aan een botanische tuin of zelfs een museum.’

  Een prachtige afsluiting
  ‘Je kunt ook nadenken over de vorm van de uitvaart. In plaats van een traditionele dienst is het ook mogelijk om een laagdrempelige uitvaart te houden waarbij tussen de verhalen door veel ruimte is voor persoonlijke gesprekken onderling. Ook livemuziek, speciaal eten en het versieren van een kist behoren tot de mogelijkheden.’ Het lijkt misschien alsof dit veel keuzes zijn die je in korte tijd moet maken, maar dit valt in de praktijk vaak heel erg mee. ‘We merken dat veel mensen het juist fijn vinden om na te denken over de mooiste manier om de uitvaart vorm te geven. Als de uitvaart eenmaal plaatsvindt, voelt het vaak goed dat je de tijd ervoor genomen hebt, zodat je het leven van je dierbare met vrienden en familie op een prachtige manier kunt afsluiten.’

  Een uitvaart op maat
  Een uitvaart is altijd een persoonlijke aangelegenheid, vinden Kimberly en Angela van In Memory Uitvaartverzorging. Er zijn bij een begrafenis of crematie dan ook geen standaardoplossingen die zij altijd toepassen, maar ze kijken altijd met nabestaanden hoe zij een uitvaart zo mooi en persoonlijk mogelijk kunnen maken. Of je een traditionele, moderne, religieuze of duurzame uitvaart wilt organiseren, Kimberly en Angela kennen de mogelijkheden. Zij staan je in deze moeilijke tijd graag bij om het precies vorm te geven zoals jij wil.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply