Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • ‘De nadruk ligt bij ons op natuurlijk resultaat

  ’s Ochtends, als je net wakker bent, kijk je weer eens in de spiegel. Je kamt je haar, je gebruikt een mooi make-upje. Maar toch ben je niet volledig tevreden. Het gezicht dat naar je terugkijkt is veranderd, en je ziet er niet meer helemaal uit zoals je zou willen. Dit gevoel kruipt al snel onder je huid, en dat gevoel begin je ook op je gezicht te zien. Ook daarvan vang je soms een glimp op in de spiegel.

  Je verdient het om te stralen, en het gezicht in de spiegel te zien waar je naar verlangt. Er zijn mogelijkheden om dit te bereiken. Hier hoef je geen ingrijpende, chirurgische behandeling voor te ondergaan. Kamran Firdausi, cosmetisch arts bij Medica Estetica, vertelt dat je met simpele, minimaal invasieve correcties al een enorme verbetering kunt krijgen.

  Natuurlijk resultaat
  ‘Er ontstaat een verkeerd beeld over fillers en Botox. Veel mensen hebben het idee dat Botox en fillers hele onnatuurlijke uitkomsten geven. Zij denken dan bijvoorbeeld aan hele extreme gevallen die je op televisie ziet. Zo hoeft het er niet uit te zien. De nadruk ligt bij ons op natuurlijk resultaat. We geven onze klanten advies over wat het mooiste voor hen zou zijn, en werken met uitstekende producten die mooie resultaten geven.’

  Uitgaan van je eigen schoonheid
  ‘Mensen komen vaak bij ons omdat ze niet lekker in hun vel zitten door problemen in het gezicht. Zij vinden zichzelf er moe of verdrietig uitzien, terwijl dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Ze zeggen dan ook tegen ons: ik voel me anders dan ik eruit zie. Daar kunnen wij wat aan doen. We kunnen met onze kennis en technieken het gezicht weer mooier en frisser maken. We voeren vooral minimaal invasieve behandelingen uit. Dat betekent dat we botox en fillers gebruiken, en kleine operatieve dingen als ooglidcorrecties uitvoeren. Steeds vaker vraagt iemand om een volledige gezichtsbehandeling. We gaan dan altijd uit van iemands eigen schoonheid. Elk gezicht is immers anders, en ieder gezicht heeft een persoonlijke aanpak nodig. Dat levert een mooi en natuurlijk resultaat op.’

  Imperfecties voorspellen
  ‘We weten op het moment heel veel over de verhouding van het gezicht, en hoe het gezicht van mensen over de jaren heen gaat veranderen. Zo kunnen we dus voorspellen of je te maken krijgt met een verzakking in de kaaklijn, huidverslapping bij de ogen, rimpels en plooien rond de mond. Het mooie is dat we deze problemen met een kleine ingreep van tevoren al kunnen voorkomen. Dan hoef je voor veranderingen in je gezicht niet bang te zijn.’

  Nieuwe ontwikkelingen
  ‘Ik hou me nu ook veel bezig met het wetenschappelijke gedeelte. Ik ga minstens drie á vier keer per jaar naar het buitenland om congressen bij te wonen en te leren over nieuwe behandelingen en behandelmethodes. Zo zijn we zelf begonnen met cellfina, een behandeling tegen cellulite. Ik geef ook trainingen aan beginnende artsen in het herkennen van ouderdomsverschijnselen en injectietechnieken. Ik heb nu zo’n 20 artsen in opleiding. Dat vind ik ook mooi, om mijn kennis over te kunnen dragen. Ik vind het erg leuk werk om te doen, en ben benieuwd welke nieuwe behandelmethodes we nog gaan krijgen.’

  Botox en fillers
  Je kunt Botox gebruiken voor het behandelen van rimpels en het tegengaan van hoofdpijn, door het ontspannende gevoel dat Botox heeft in de huid. Ten derde is Botox te gebruiken tegen zweetoksels: voor 3-6 maanden kan Botox de werking van de zweetklieren blokkeren, zodat je zeker weet dat je geen natte plekken onder je oksels hebt. Met fillers kun je jouw huid mooier maken op allerlei manieren. Je kunt wallen verminderen, meer volume krijgen in je jukbeenderen en wangen en rimpels verminderen.

  Ultherapy
  Als je ouder wordt, produceert je huid steeds minder collageen en elastine. Hierdoor wordt je huid minder strak, wat rimpels en lijnen met zich meebrengt. Ultherapy is een nieuwe behandeling die gebruik maakt van ultrasound energie. Deze ultrasound werkt diep door in de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Zo kun je met Ultherapy wenkbrauwen liften, de hals verstrakken, de onderkant van uw kin verstrakken en lijntjes en rimpels in je decolleté verminderen.

  Cellfina
  Bij cellulite ontstaan er putjes in de huid, door veranderingen in het bindweefsel onder de huid. Deze kuiltjes en putjes verschijnen meestal vooral op de billen. Cellfina is een nieuwe behandeling waarbij we met een vacuüm-handstuk het weefsel stabiliseren, terwijl een bewegend micro-mes de bindweefselstrengen losmaakt. Hierdoor vermindert de cellulite aanzienlijk.

  Over cosmetisch arts Kamran Firdausi
  Dokter Kamran Firdausi heeft zijn artsendiploma behaald aan de Erasmus Universiteit in zijn geboortestad Rotterdam. Al tijdens de studie Geneeskunde ontwikkelde hij een grote interesse in de cosmetische geneeskunde. Na het behalen van zijn artsendiploma heeft Kamran zich gespecialiseerd in anti-aging en cosmetische geneeskunde. Hij heeft daarvoor diverse cursussen in binnen- en buitenland gevolgd, en bezoekt nog steeds congressen rond de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken. Met meer dan 4000 behandelingen per jaar is hij een van de meest ervaren cosmetisch artsen van Nederland.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply