Rate this post
 • De ontdekkingsreis naar jezelf
  Rate this post

  Jouw eigen innerlijk is minstens net zo’n interessante bestemming als welk vakantieparadijs dan ook. Ademwerk, ook wel ‘rebirthing’ genoemd, is een mooi middel om voor deze reis te gebruiken.

  Bij deze de ‘vakantie-checklist’:
  Bestemming
  Onontdekte gebieden verkennen of van bekende plaatsen de schoonheid ervaren alsof je er voor het eerst bent… Jouw bestemming ligt in het ten volle ervaren van het huidige moment, waarin iedere indruk uniek is.

  Bagage
  Het is fijn om eens te onderzoeken of je overbodige ballast met je meedraagt. Hoeveel van jouw overtuigingen en oordelen dienen jou nog? Hoeveel indrukken uit het verleden of weerstand tegen de toekomst belemmeren jou in je zijn? Wat zou je ‘thuis’ mogen laten, zodat je rugzak wat
  lichter wordt?

  Reistype
  Je kunt het best ontdekken op welke manier jij het meest ontspannen door het leven reist, als je weet wie jij als geheel en in essentie bent. Minder aangename gevoelens vermijden of omzeilen we echter liever, waarmee we delen van onszelf afschermen. Op deze plaatsen raakt je energiedoorstroming verstoord. Dit geeft ongemak, terwijl je je vaak niet (meer) bewust bent van de oorzaak. Hoe meer je leert ook deze delen toe te laten, hoe dichter je tot jouw essentie komt, waarna je kunt ontspannen en contact maken met je werkelijke verlangens.

  Vervoer
  Je adem is een constante reflectie van je emotionele en fysieke gesteldheid. Van dit proces ben je je meestal nauwelijks bewust. Ademwerk zet je adem echter in als het perfecte vervoermiddel voor de reis door jezelf! Dit gebeurt door middel van de zogenaamde ‘verbonden ademhaling’: een snelle, volle ademhaling in een ononderbroken beweging. Deze brengt je energie flink in beweging, waarmee gestagneerde punten binnen je bewustzijn komen (zowel op fysiek als emotioneel en mentaal niveau) en vervolgens kunnen ontspannen.
  Het principe is simpel: je kunt pas iets loslaten als je voelt wat je vasthoudt.

  Reisleiding
  Je ‘reisleider’ zorgt ervoor dat je onderweg niet verdwaalt en dat je niet te lang op onaangename plaatsen blijft hangen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van verbale aanwijzingen, drukpunten, correctie van je houding en het meegeven van oefeningen voor thuis.

  Reisduur
  Eén sessie duurt ongeveer 2 uur, waarvan een gedeelte wordt gebruikt om je thema helder te krijgen. Er bestaat geen ‘standaard vakantieganger’, dus ook geen ‘standaard reisschema’. Het aantal sessies is dan ook altijd afhankelijk van jouw vraag / behoefte.

  Net zo leuk als op reis gaan: THUISkomen!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply