Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De ontwikkeling van de kindervoet
  Rate this post

  Je kind klaagt over vermoeidheid in zijn of haar voeten, heeft pijn tijdens het lopen of struikelt regelmatig. Het kan ook zijn dat je kind niet lang kan of wil lopen of bijvoorbeeld een afwijkende stand van zijn of haar tenen heeft. Wat kun je als ouder doen?

  Voor het laten onderzoeken en behandelen van pijnklachten ben je bij een podotherapeut aan het juiste adres. Een podotherapeut is een erkend specialist op het gebied van voeten en behandelt voetklachten en pijn aan de enkels, knieën, heupen en/of rug. Ook kun je als ouder klachten helpen voorkomen.

  De juiste schoenen
  Klachten ontstaan vaak door een afwijkend functioneren van de voeten en/of het looppatroon. Om dit te voorkomen, is het belangrijk dat, op het moment dat een kind echt begint te lopen, schoenen voldoen aan verschillende eisen. De kindervoet kan niet worden vergreleken met de volwassen voet. Zo is het belangrijk dat je kind schoenen met de juiste pasvorm draagt, zowel in de lengte als in de breedte. Een kinderschoen moet 1,5 cm langer zijn dan de lengte van de voet. Let ook op de hielomsluiting. Deze moet stevig zijn. Ook over de wreef van de voet moet de schoen stevig sluiten, bijvoorbeeld met veters of klittenband. Ten slotte zorgt een buigpunt van de schoen onder de bal van de voet voor ondersteuning en is het niet verstandig om jouw kind op hakken te laten lopen. Mocht jouw kind toch graag hakken willen dragen, kies dan voor een lage brede hak. Tot de leeftijd van 8 jaar is er geen reden om ongerust te zijn als de stand van de voeten van je kind niet overeenkomt met wat voor die leeftijd gebruikelijk is. Heeft je kind pijnklachten? Dan kun je met jouw kind bij de podotherapeut terecht voor onderzoek en passend schoenadvies. Zo kan de podotherapeut de voetstand bijvoorbeeld corrigeren of compenseren met een ­podotherapeutische zool.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply