Rate this post
 • Dé oplossing voor allergieën
  Rate this post

  Bij Allergie Praktijk Auperlé wordt op een natuurgeneeskundige wijze, volgens de 5 natuurgerichte principes, een disbalans in je lichaamssysteem ­geëlimineerd door middel van kinesiologie­ ­(spiertesten) en Traditionele Chinese Geneeskunde. Door het toepassen van verschillende natuurgeneeskundige therapieën kunnen niet alleen klachten als allergieën, hoofdpijn, vermoeidheid en eczeem worden behandeld, maar ook emotionele disbalans, waardoor chronische of acute klachten zijn ontstaan.

  Eén van de methoden waar ik mee werk, is NAET. De afkorting staat voor ‘Nambudripad’s Allergie Eliminatie Techniek’. Deze unieke methode is ontwikkeld door dr. Devi Nambudripad en wordt sinds 1983 toegepast. Door middel van NAET kunnen allergieën aangepakt en geëlimineerd worden. Voormalige patiënten, waaronder mijn dochtertje, kunnen weer een normaal leven leiden, vrij van allergieën.
  In de meeste gevallen van voedselallergie hoeven na behandeling geen bijzondere diëten meer in acht genomen te worden. Voedingsmiddelen die voorheen garant stonden voor een allergische reactie, kunnen nu zonder problemen gegeten worden. Nog een voordeel: NAET werkt zonder onplezierige bloed- en huidtesten, injecties, medicatie of crèmes. De zoektocht naar de allergenen en de juiste behandeling hiervoor is pijnloos en ongevaarlijk. Deze methode is dus geschikt voor iedereen, van baby’s en jonge kinderen tot mensen op vergevorderde leeftijd. NAET heeft in de loop der jaren bewezen effectief te zijn.

  De intake
  Tijdens het kennismakingsgesprek wordt je klacht besproken en wil ik zoveel mogelijk weten over je gezondheidstoestand, je ziektehistorie en die van je familie. Wanneer ik iets voor jouw klachten kan betekenen, leg ik je de werking van de voor jou toepasselijke behandeling uit en worden de benodigde formulieren ingevuld. Als er voldoende tijd is, volgt de eerste behandeling.

  De behandeling
  Je mag op je rug op de massagetafel gaan liggen met je kleding aan (alleen de schoenen moeten uit). Vervolgens wordt met spiertesten en glazen ampullen (buisjes) onderzocht of je lichaam een overgevoeligheid heeft voor een bepaald allergeen. Standaard wordt eerst bekeken hoe jouw lichaam reageert op de 17 basisstoffen, zoals calcium, eiwitten en suikers. De overgevoeligheden worden eerst opgeheven / geëlimineerd. Zodra deze (dagelijkse) voedingsstoffen weer normaal door het lichaam kunnen worden opgenomen, wordt vaak al een behoorlijk fysiek en mentaal voordeel bereikt. Hierna kunnen ook eventueel emotionele blokkades worden behandeld. Wanneer je op een buisje ‘zwak’ test en dus (over)gevoelig bent voor de betreffende stof, wordt de rugbehandeling toegepast in combinatie met ademhalingstechnieken. Zo wordt via acupunctuurpunten op je rug de blokkade in de energiestroom verwijderd, terwijl je in contact bent met het ‘blokkade-veroorzakende’ allergeen.

  Controle achteraf
  Na ongeveer 20 minuten wordt getest of je nog steeds sterk reageert op het allergeen. Als dat het geval is, krijg je (eventueel) voedingsadvies en kun je naar huis.
  Vervolgens moet je 25 uur lang contact met het allergeen zien te vermijden. Na deze 25 uur is deze allergie uitgeschakeld. De volgende keer dat je op afspraak komt, wordt eerst getest of de vorige behandeling is geslaagd. Daarna kan de volgende ampul getest worden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply