Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Dé oplossing voor jouw huidproblemen
  Rate this post

  Als je een huidprobleem hebt, of de conditie van je huid wilt verbeteren, kun je hier zelf van alles aan proberen te doen. Ook al koop je de duurste smeerseltjes, de kans is groot dat ze niet het effect hebben dat jij wenst.

  Wat jij nodig hebt is iemand die echt gespecialiseerd is in huidproblemen. Maar bij wie kun je daarvoor het beste terecht? Bij een dermatoloog, die je medicatie of crème op recept kan voorschrijven, kom je immers alleen terecht wanneer je wordt doorverwezen door je huisarts. Dan blijven een schoonheidsspecialist en huidtherapeut over, maar wat is nu eigenlijk het verschil?

  Gespecialiseerd
  Heel kort door de bocht genomen ga je voor ontspanning en verzorging naar de schoonheidsspecialist en voor de behandeling van een huidklacht naar de huidtherapeut. Natuurlijk behandelt de schoonheidsspecialist niet alleen maar de gezonde huid en heeft ze ook wel kennis over huidklachten, maar zij is er niet zo in gespecialiseerd als de huidtherapeut. De huidtherapeut behandelt grote en kleine huidklachten en werkt vaak samen met de huisarts en dermatoloog. In plaats van alleen met symptoombestrijding bezig te zijn, probeert de huidtherapeut vooral de oorzaak van je huidproblemen te achterhalen. Bij de huidtherapeut kun je zonder verwijzing terecht omdat huidtherapie nu, net als fysiotherapie, direct toegankelijk is.

  Vergoeding door de zorgverzekeraar
  Een ander, niet onbelangrijk, verschil is dat veel behandelingen bij de huidtherapeut (deels) vergoed worden door je zorgverzekering. Zo zijn er maatschappijen die een acnebehandeling niet meer vergoeden wanneer deze door een schoonheidsspecialist wordt uitgevoerd. Datzelfde geldt overigens ook voor laserbehandelingen. Wanneer je kiest voor definitieve ontharing met de laser door een schoonheidsspecialist, hangt het van de voorwaarden van je zorgverzekeraar af of je dit wel of niet zelf moet betalen. Laat je dit echter doen door een huidtherapeut, dan wordt de behandeling wel (deels) vergoed volgens de verzekeringsvoorwaarden.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply