Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘De overgang had mijn lichaam in zijn greep’
  Rate this post

  Ik wist dat het normaal was om opvliegers te hebben en had me hier dan ook op voorbereid. Maar toen de overgang eenmaal toesloeg, was dit heftiger dan ik ooit had verwacht. Opeens werd ik overvallen door zweethanden, hartkloppingen en duizeligheid. Ik kreeg allerlei heftige emoties, barstte soms zomaar in huilen uit of raakte in paniek in de supermarkt.

  Het werd steeds lastiger om mijn werk te blijven doen. Ik sliep nog nauwelijks, waardoor ik me slecht kon concentreren. Thuis was ik geen fijn gezelschap en afspraken met vrienden zegde ik af. Ik voelde me niet meer mezelf, alsof ik een heel ander lichaam had gekregen.

  De klachten bleven aanhouden, dus ik probeerde meer te bewegen en te letten op mijn voeding. Helaas hielp dit weinig, dus besloot ik te rade te gaan bij lotgenoten. Ik begon me toen te verdiepen in andere oplossingen: van supplementen en homeopathische middeltjes tot aan yoga. Een vriendin zag hoe gestrest ik was en raadde me aan om BSR te proberen. Ik kwam toen bij de praktijk van Judith van der Knaap terecht.

  Judith wist me gelijk gerust te stellen en vertelde me dat ik niet de enige was. Ze had al meerdere klanten met extreme overgangsklachten behandeld en wist dat stress een van de grootste boosdoeners is. Toen ik vertelde over mijn drukke baan en sociale leven, was het voor haar duidelijk dat ik mezelf te veel oplegde. Bij het verkennen van mijn lichaam voelde ze dan ook een hoge spierspanning.

  Nadat ik me liet behandelen door Judith, merkte ik al verschil. Dankzij haar rustige benadering en zachte massagetechniek, kwam ik geheel tot ontspanning en voelde ik mijn symptomen langzaam wegebben. Hoe vaker ik de behandeling onderga, hoe meer ontspanning ik ervaar in mijn spieren. Nu voelt het alsof mijn hormonen weer in balans zijn.

  Sylvia (49)

  Met welke overgangsklachten kun je te maken hebben?
  – opvliegers
  – droge huid
  – spier- en hoofdpijn
  – haaruitval
  – gewichtstoename
  – incontinentie
  – verminderd libido
  – geheugenverlies
  – concentratieproblemen
  – stemmingswisselingen
  – vermoeidheid

  Wat is BSR?
  ‘BSR’ staat voor ‘Body Stress Release’ en betekent eigenlijk niets anders dan het loslaten van de spanning in je lichaam. Bij BSR wordt alle (onbewuste) spierspanning laagje voor laagje vrijgemaakt, waardoor het lichaam wordt geholpen om te ontspannen. Dit verbetert het herstel en kan worden ingezet bij een groot aantal klachten.

  Judith: ‘In 2013 ben ik voor het eerst in contact gekomen met BSR. Mijn zwager vertelde mij over zijn bijzondere ervaring met BSR. Zijn verhaal heeft mij enorm geïnspireerd. Ik wilde niets liever dan deze techniek leren zodat ik mensen hiermee kan helpen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply