Rate this post
 • De overgang: taboe op de werkvloer
  Rate this post

  Kamp jij met vermoeidheid en stress op het werk? Of heb je last van een kort lontje waar je zelf zo verbaasd over bent? Je bent niet de enige, want veel vrouwen tussen de 40 en 55 jaar hebben deze klachten, en dit leidt helaas vaak tot onnodig ziekteverzuim.

  Uit onderzoek* blijkt dat 1/3 van de werkende vrouwen in deze leeftijdscategorie regelmatig verzuimt op de werkvloer door klachten die gerelateerd zijn aan de overgang. Dat is jammer, want vrouwen leveren een belangrijke bijdrage aan het arbeidsproces. Te vaak worden de hormonale veranderingen van vrouwen in de leeftijd tussen 40 en 55 jaar niet goed onderkend.
  Vrouwen in de overgang bevinden zich in een ingrijpend lichamelijk veranderingsproces, dat ook psychisch belastend kan zijn. Zowel voor de werkgever als de werknemers is het belangrijk om hiervan kennis te hebben. Kennis en inzicht maken de last al een stuk lichter, en openen de deur om het probleem bij de oorzaak aan te pakken.

  De Care for Women-specialiste helpt vrouwen tijdens individuele consulten, en als men wil, kan de partner meekomen. Daarnaast geeft zij graag voorlichting aan groepen. Voor een werkgever en in het bijzonder het management kan voorlichting een pre zijn, zodat een taboe op de werkvloer doorbroken kan worden.
  Voor een consult van een uur bij de Care for Women-specialiste is geen verwijzing van de huisarts nodig, en meestal wordt het vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Wil je een goede voorlichting of een persoonlijk advies? Maak dan een afspraak!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply