Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De overgang
  Rate this post

  Ben jij tussen de 45 en 55 jaar en heb je last van lichamelijke en psychische klachten zoals opvliegers, slaapstoornissen, gewrichtsklachten, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen en/of vergeetachtigheid? Dan is de kans groot dat de overgang de boosdoener is.

  ‘Zo’n 80 procent van de Nederlandse vrouwen ondervindt hinderlijke klachten van de overgang’, weet Jolijn Kamphuis. Als Care for Women specialiste is Jolijn gespecialiseerd in ‘vrouwen en hormonen’. ‘Door de overgang kan er veel in je lichaam veranderen. Natuurlijk merk je dat je menstruatie uitblijft, maar er is meer aan de hand. Rond je 40ste/45ste levensjaar, gaat je lichaam minder van het vrouwelijke hormoon oestrogeen aanmaken. Je lichaam gaat dat tekort op een andere manier compenseren waardoor er schommelingen in de hormonen waargenomen kunnen worden. Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan die in mindere of meerdere mate invloed hebben op je dagelijks leven.
  Soms zijn die klachten zo vervelend, dat je jezelf amper nog herkent. Gelukkig is er wel wat aan te doen. Tijdens de consulten in het overgangsspreekuur dat ik houd, kijk ik naar je hormoonstelsel en hormoonschommelingen. Hierbij kijk ik ook naar je levensfase, leefstijl en soms wordt een aantal kleine gezondheidsonderzoeken gedaan. Samen met jou zal ik een persoonlijk plan opstellen waar jij je prettig bij voelt. Al veel vrouwen zijn je voorgegaan, vaak met de opmerking ‘Had ik dit maar eerder geweten’. Blijf er dus niet langer mee zitten. Als je goed voorbereid de overgang ingaat, kun je er beter mee overweg!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply