Rate this post
 • De perfecte combi
  Rate this post

  Een mooie bonbon, tablet, truffel of chocoladefiguurtje. Chocola is er in vele vormen en leent zich perfect voor een ultiem verwenmoment. Maar wist je dat chocola ook goede combinaties vormt met diverse andere producten? Dat brengt het genieten naar eenhoger level. Het is genieten voor gevorderden. Een ware smaakbeleving!Chocola en…

  … koffie of thee
  Dat een bonbon uitstekend smaakt bij een kop koffie of thee is natuurlijk een inkoppertje. Maar weet jij wel hoe je daar optimaal van kunt genieten? Prop zo’n bonbon niet in één keer in je mond, maar bijt er eerst een stukje af. Zo komt de vulling het best tot zijn recht. Neem een slok koffie of thee en laat die heerlijke substantie smelten.

  … en bier
  Alhoewel je waarschijnlijk niet direct aan bier denkt als partner bij chocola is dit toch een prima combi. Het vraagt echter wel om een speciaalbier. Als smaakcombinatie bij heerlijke truffels moet je toch echt even naar de bierspecialist. Kies voor een biertje met een mooie fruitsmaak of ga voor de wat zwaardere, zoetige bieren als trappist of een mooie, droge stout.

  … wijn
  Houd je van pure chocolade? Die laat zich goed combineren met een glas krachtige rode wijn. De bitters uit de cacao doen het goed met de bitters van het donkere fruit uit de wijn. Melkchocolade is een goede partner voor een zoete, witte dessertwijn. Het filmende van de chocola die langzaam in je mond smelt, past perfect bij de filmende smaak van de wijn.

  … cognac
  Wellicht kun jij als combinatie met cognac alleen een dikke sigaar bedenken. Maar laat dat rokertje eens achterwege en probeer bonbons of truffels. Of een chocoladetablet, in kleine stukjes gebroken. Wissel een slok cognac af met een stukje chocola. Dat is pas echt genieten voor gevorderden!

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply