Rate this post
 • De positieve effecten van massage
  Rate this post

  In het dagelijks leven wordt er veel van kinderen verwacht, op allerlei fronten. Hun ontwikkeling gaat razendsnel. Soms zó snel, dat er weinig ruimte overblijft voor rust en ontspanning. Af en toe veroorzaakt dit klachten, zoals (lichamelijke) spanning, vermoeidheid, angsten en onzekerheid. Massage helpt om rust te creëren, waardoor het kind de indrukken van de dag kan verwerken en loslaten.

  Shantala babymassage is het liefdevol en met aandacht aanraken van je baby. Door je baby regelmatig te masseren, speel je in op één van de belangrijkste levensbehoeften. Voor je baby is liefdevolle aanraking immers net zo belangrijk als voedsel! Babymassage is op de eerste plaats leuk om te doen en werkt daarnaast rustgevend en ontspannend.
  Niet alleen voor je baby, ook voor jezelf. Door je baby regelmatig te masseren, wordt bovendien de band tussen jou en je baby versterkt. ­Leeftijd: vanaf 6 weken tot kruipleeftijd.
  Shantala babymassage kan extra nuttig zijn bij vroeggeboorte, darmkrampjes, overstrekken, slaapproblemen, huilbaby’s, groeiachterstand of adoptie.
  Shantala kindermassage is een individuele, op het kind afgestemde massage, waarbij zachte en ontspannen aanraking van het ­zenuwstelsel centraal staat. Shantala kindermassage richt zich op het afvoeren van spanning en het loslaten en afvoeren van opgeslagen emoties. Hierdoor ervaart het kind na de massage meer rust en ontspanning.
  Niet elk kind is gewend om aangeraakt te worden, laat staan door een ‘vreemde’. Daarom is het belangrijk dat je als ouder aanwezig bent tijdens de massage. Op deze manier zie je meteen hoe je kind wordt aangeraakt en wat het effect ervan is.

  Kindermassage is voor ieder kind fijn, maar kan extra nuttig zijn bij vermoeidheid, slaapproblemen, faalangst en onzekerheid, piekeren, hooggevoeligheid, lichamelijke pijn (zoals buik- en hoofdpijn, ADHD en/of autisme.
  Kijk voor meer informatie op de website van Studio My Hands.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply