Rate this post
 • De schoonheid van het verschil
  Rate this post

  Het enneagram is een bijzonder instrument voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke ontwikkeling. Het werkt als een spiegel die laat zien hoe we ieder verschillend omgaan met emoties, uitdagingen, conflicten enzovoort en welke patronen bepalend zijn in werk, relaties en andere verbanden. Aan de hand van negen persoonlijkheidstypen worden overtuigingen en gedragspatronen blootgelegd.

  Cecile Collaris maakt in haar praktijk Soulide gebruik van het enneagram bij vragen over loopbaan, leiderschap, gezondheid, conflicten, relaties enzovoort. Middels een zogenaamd ‘type-interview’ laat ze je veel over jezelf en je verhouding tot ­anderen ontdekken.

  Inzicht in jezelf en je relaties
  Het enneagram kan je helpen om je relatie met je partner, familielid of collega, beter te begrijpen. Een gezamenlijk interview geeft beide betrokkenen inzicht in ieders drijfveren, behoeften en valkuilen en hoe deze doorwerken in de onderlinge verhoudingen. Inzicht in relaties begint bij inzicht in jezelf!

  In bedrijf
  Het enneagram is ook zeer geschikt om de dynamiek in een team of managementteam in kaart te brengen en de effectiviteit te ontwikkelen. Het geeft inzicht in hoe de verschillende persoonlijkheidstypen zich onderling verhouden en laat zien waar de samenwerking schuurt en hoe deze kan verbeteren.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply