fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De sleutel tot échte verandering

  Soms zit je om hele concrete redenen totaal niet lekker in je vel. Je kampt bijvoorbeeld met relatieproblemen of je worstelt met een verslaving. Maar je kunt ook last hebben van bepaalde angsten, stress, somberheid of een depressie. Soms weet je helemaal niet waar het precies vandaan komt.

  Wanneer je vastloopt in het leven, of dit nu van tijdelijke aard is of juist een meer permanent karakter heeft, kan er behoefte ontstaan aan een vorm van begeleiding, zoals coaching.
  Een coachingstraject kan je helpen je gedachten weer helder te krijgen en je kwaliteiten te versterken, zodat je de controle over je eigen leven weer terug kunt nemen. Hervind je balans, energie én kracht.

  Negatief vervangen voor positief
  In het traject gebruik ik NLP-technieken. NLP staat voor Neurolinguïstisch Programmeren. Neuro betekent alles wat te maken heeft met de hersenen en het zenuwstelsel. Onze zintuigen zijn hierbij van groot belang, aangezien we deze gebruiken voor het waarnemen. Bij NLP wordt gekeken naar hoe jij op een optimale manier kunt waarnemen, zodat jij naar de wereld kijkt op een manier waar jij het meest aan hebt. Het woord ‘linguïstisch’ heeft betrekking op het taalgebruik. Door taal op een bepaalde manier in te zetten, kun je ervoor zorgen dat je je eigen emotionele staat beïnvloedt. Tijdens de therapie leer je technieken om via taal en communicatie beter met je eigen emoties om te gaan. Zo leer je een negatief gevoel te vervangen door een positiever gevoel, door middel van je eigen communicatieve strategieën.

  De P van programmeren
  De ‘p’ in NLP staat voor programmeren. Dat houdt in dat je jezelf als het ware ‘herprogrammeert’, en je oude, belemmerende gedragspatronen ombuigt naar positiever en zinvoller gedrag. Want iedereen heeft wel een rugzakje, nare ervaringen uit het verleden die je in het heden nog steeds dwarszitten. Door middel van NLP kun je meer inzicht krijgen in de manier waarop jouw brein informatie verwerkt. Zodra je dat weet, kun je stappen zetten richting verandering. Want pas als je je valkuilen herkent, kun je er iets aan doen. NLP is een techniek die jou veel bewuster naar jezelf en je omgeving laat kijken. Je krijgt een levenshouding waarin je je krachtig voelt, je meer bewust bent van allerlei verschillende keuzemogelijkheden én in staat raakt om problemen gemakkelijker en sneller oplossen.

  Ontmoet de coach
  Esther Uitman-van der Leest is van oorsprong docent en leidinggevende in het Voortgezet Onderwijs. Vanuit haar onderwijsdeskundigheid heeft zij een onderscheidend vermogen om jongeren tussen de 16 en 23 jaar te begeleiden in hun zoektocht. Vanuit een passie voor mensen en organisaties is ze werkzaam als coach, trainer en adviseur. De ACT®-meting is de vliegende start van (coach)trajecten. Als Certified Master Practitioner of de Art & Science of NLP, Time Line Therapy en Hypnotist is Esther een krachtige, realistische coach met doelgerichte resultaten op het gebied van persoonlijke en teamontwikkeling en organisatieadvies.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply