Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De toekomst van de spoedzorg
  Rate this post

  Het ETZ voegt de spoedeisende hulpen (SEH’s) samen op locatie ETZ Elisabeth en sluit eind mei 2019 de SEH op locatie ETZ TweeSteden. Dit is noodzakelijk om goede en veilige zorg te kunnen blijven leveren.

  De SEH op ETZ TweeSteden is nu in de avond en nacht gesloten. Door de gedeeltelijke sluiting kan de spoedzorg op ETZ Elisabeth onveranderd worden gegarandeerd. Bestuurder Bart Berden licht toe: ‘De sluiting van de SEH op ETZ TweeSteden was oorspronkelijk gepland voor 2025, maar door het aanhoudende tekort aan SEH-verpleegkundigen moeten we dat nu eerder doen.’

  Eerste Hart Hulp
  De maatregel heeft dus geen gevolgen voor de SEH op ETZ Elisabeth. Deze SEH aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg blijft zeven dagen per week en 24 uur per dag open voor spoedpatiënten met een acute zorgvraag.
  De Eerste Hart Hulp (EHH) blijft wél open op ETZ TweeSteden. Op de EHH worden patiënten onderzocht met mogelijke hartklachten. Patiënten met hartklachten worden na verwijzing van de Huisartsenpost of als de ambulance is ingeschakeld, opgevangen op ETZ TweeSteden.

  Verschuivingen van zorg
  Door de sluiting van de SEH op ETZ TweeSteden verschuiven uiteindelijk alle specialismen die spoedpatiënten opvangen naar ETZ Elisabeth. Hiervoor is er een goed doordacht plan opgesteld. Long- en Buikchirurgie zijn de eerste grote specialismen die verplaatst worden. Cardiologie en andere specialismen zoals Longgeneeskunde, Interne Geneeskunde, Oncologie, Geriatrie en Urologie volgen later.

  Zorg in de toekomst
  Op de lange termijn verschuift de zorg voor patiënten in het ETZ. Bart Berden: ‘We hebben het dan over ons zorgaanbod rond 2025. Vooropstaat dat alle huidige locaties – ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden, ETZ Waalwijk en ETZ Oisterwijk – blijven bestaan. We werken tot 2025 toe naar één locatie waar alle verpleegbedden staan. Dat wordt ETZ Elisabeth. Daar vindt ook alle zeer complexe en acute zorg plaats. Op de andere drie locaties worden op termijn vooral poliklinische zorg en bijbehorende diagnostiek gedaan.’

  Openingstijden spoedeisende hulpen
  De openingstijden voor spoedzorg zien er in het ETZ tot eind mei 2019 zo uit:
  – SEH ETZ Elisabeth (Hilvarenbeekseweg 60): 24 uur per dag, 7 dagen per week
  – SEH ETZ TweeSteden (Dr. Deelenlaan 5): van 08.00 tot 20.00 uur
  – EHH ETZ TweeSteden (Dr. Deelenlaan 5): 24 uur per dag, 7 dagen per week

  Dringend medische hulp nodig?

  Bel dan altijd eerst de huisarts. Buiten kantooruren, in het weekend en op feestdagen kun je contact opnemen met de huisartsenpost. De huisartsenpost Midden-Brabant is te bereiken via telefoonnummer 0900-3322222. Als het nodig is, verwijst de huisarts je naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Bezoek je de SEH? Dan vallen de kosten onder het eigen risico, ook als je via de huisartsenpost wordt doorverwezen naar de SEH voor onderzoek of behandeling.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply