Rate this post
 • De trends voor in huis op dit moment
  Rate this post

  Misschien ben je wel een beetje uitgekeken op dat oude behangetje of die uitgezakte bank in je woonkamer. Soms ben je gewoon even helemaal toe aan wat anders. Logisch, natuurlijk, maar waar begin je? Er zijn honderden, duizenden opties op de markt, maar wat sluit nou aan bij jouw unieke stijl en smaak? In dit artikel behandelen we de trends in huis op dit moment, zodat jij je huis helemaal op kunt frissen dit jaar.

  Wabi sabi
  De kans bestaat dat je nog nooit van deze trend hebt gehoord, of de naam gewoon niet kende. Het is dan ook meer een leefstijl dan een trend. Deze interieurstijl stamt uit Japan en draait om simpliciteit en rust. De filosofie draait om het ontbreken van materialisme en de focus op nederigheid. In plaats van perfectie te willen in je huis, draait wabi sabi juist om de imperfecties accepteren en omarmen. Meer dan een woontrend, is het een mindset. In een wabi sabi huis wordt gebruik gemaakt van vloeiende vormen en lichte, doffe en neutrale kleuren. Omdat deze trend zo simplistisch is, kan het interieur nog jaren mee zonder te dateren of er “ouderwets” uit te gaan zien. Een prachtige, houten keuken zou fantastisch aansluiten bij deze stijl. Met de verschillende soorten en stijlen beschikbaar, kun je een tijdloze keuken samenstellen die warmte creëert in je huis en een fijne plek is om samen te komen.

  Urban ’90s
  Deze stijl uit zich in het gebruik van grove, stoere materialen. Denk hierbij aan beton en staal. Grafische prints staan goed in dit interieur. Door felle kleuren te combineren met deze materialen, creëer je een modern interieur dat direct de aandacht trekt wanneer je binnenloopt. Asymmetrische en geometrische vormen maken deze interieurstijl zo interessant. Kleuren die veel voorkomen zijn blauw, oranje, geel en veel pastel- en neonkleuren. Het kan op de eerste blik chaotisch ogen, maar zorgvuldig samengesteld kan het juist heel vrolijk en interessant zijn om naar te kijken én om in te wonen. In de keuken zou deze stijl mooi zijn plek vinden. Denk hierbij aan een stoer betonnen werkblad of zwarte, metalen grepen op je keukenkastjes. Tijdloos, maar toch heel modern en stoer.

  Retro
  Trek je vaders oude platenspeler maar van zolder. Retro interieur is terug van weggeweest! Drukke, vrolijke patronen maken een comeback. Wees dus niet bang om een wild patroontje op de muur te doen of juist een bank met een felle kleur als blikvanger in je woonkamer te plaatsen. Deze trend voelt misschien wat druk aan, maar is anderzijds juist hartstikke druk en gezellig. We zien steeds meer meubels met ronde vormen en veel gebruik van donker hout, bijvoorbeeld notenhout. Een ronde bank, of juist een gewaagde kandelaar kan een goede uiting zijn van deze trend in jouw huis. Ribstoffen en velvet zijn de perfecte stoffen om een stoere touch toe te voegen aan je interieur. Kleuren als okergeel, terracotta en jeansblauw zijn hiervoor de hits op dit moment. Dit zijn warme, sprekende kleuren die net die extra pit toevoegen aan jouw interieur. Voor een betaalbare optie is het zeker de moeite waard om langs tweedehands of vintage winkels te gaan.

  Smart technology
  “Alexa, doe het licht uit!” Hoe makkelijk is dat? Steeds meer mensen verwelkomen smart technology in hun leven. Televisies, verlichting, beveiligingssystemen en smart speakers: er is steeds meer mogelijk en we geven steeds meer uit handen aan technologie. Lekker, want dan hoef je je geen zorgen meer te maken of je de lampen wel uit hebt gedaan of of er een pakketbezorger of dief bij je deur staat. Ons interieur verandert met onze behoeften en smart technology is daar het perfecte voorbeeld van.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply