Rate this post
 • De veelzijdigheid van schoonheid
  Rate this post

  Permanente make-up is bij velen al een bekend fenomeen. Het is er om je van strakke, volle en donkere wenkbrauwen te voorzien. Of om je ogen en lippen te accentueren. Maar het mooie aan pmu is dat het naast cosmetisch, ook medisch ingezet kan worden. Tepelhofpigmentatie na een borstoperatie is hier een goed voorbeeld van.

  Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Je borst(en) worden dan gereconstrueerd na een amputatie. Het silhouet wordt weliswaar weer intact gemaakt, maar wel mist er bij de meeste vrouwen iets: de tepel. Daarom kun je met tepelhofpigmentatie de borstcorrectie compleet maken.

  Medische pigmentatie
  Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Zo zorgen we niet alleen voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (dat ook wel ‘tepelhof’ wordt genoemd), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepelhof. Deze tekenen we nauwkeurig in zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen. We maken gebruik van verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt.

  Verschil pmu en dermatografie
  Hoewel tepelhofpigmentatie onder pmu valt, wordt het ook wel gezien als een dermatografische behandeling. Het verschil tussen dermatografie en permanente make-up is dat de pigmenten die gebruikt worden een camouflerende functie hebben. Dermatografie wordt met een andere techniek ingezet, waarbij het niet de bedoeling is dat er een make-upeffect wordt gerealiseerd. Het doel is altijd de natuurlijke stand of kleur van de huid terug te krijgen.

  Een- en tweezijdige pigmentatie
  Het kan natuurlijk zo zijn dat er één borst is gereconstrueerd. Hierbij wordt de andere zijde als richtlijn gebruikt. Dit noem je ook wel eenzijdige pigmentatie. Er zal altijd verschil te zien zijn na de behandeling, maar vaak komt het dicht in de buurt bij de ‘echte’ tepel. Bij een tweezijdige pigmentatie mag je de vorm, kleur en grootte zelf bepalen. Je kunt ervoor kiezen om aan de hand van een foto je eigen tepels als voorbeeld te gebruiken. Maar het biedt ook de kans om gehele andere keuzes te maken. Hierbij kan ik je altijd adviseren en begeleiden.

  Andere medisch doeleind
  Wanneer je te maken hebt gehad met chemotherapie, is het mogelijk dat je wenkbrauwhaartjes zijn uitgevallen. Chreties Colors is er dan ook voor jou. Door middel van pmu worden er natuurlijke wenkbrauwen gemaakt. Misschien wil je je eigen wenkbrauwen terug. Maar je kunt er ook voor kiezen om een andere kleur en vorm uit te kiezen.

  Geen omkijken meer naar
  Natuurlijk kun je bij Chreties Colors ook terecht voor permanente make-up voor het verfraaien van je wenkbrauwen en lippen of een permanente eyeliner. Dat biedt veel voordelen: als je sport, loopt je make-up niet uit bij het transpireren, je kunt een duik in het zwembad of de zee maken terwijl je uitstraling intact blijft, en het scheelt ook nog eens echt tijd in de ochtend!

  Chreties Colors
  Chretienne Hesselberth is sinds 2009 gediplomeerd pmu-specialist. Nog steeds blijft ze masterclasses en trainingen volgen om up to date te blijven in de nieuwste ontwikkelingen en technieken in de wereld van pmu. ‘Elk gezicht is anders, net zoals iedereen anders is. Dat maakt het steeds mooi om op zoek te gaan naar de beste manier om de pmu aan te brengen. We gaan aan de slag tot je helemaal tevreden bent, zodat je dat tevreden gevoel iedere dag kunt behouden!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply