Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De vele voordelen van aloë vera
  Rate this post

  Hoe blij kun je zijn met een plant? Heel blij! En dan niet zo eentje die je voor je verjaardag krijgt, maar eentje die je kunt eten en smeren.

  Voorbeeld: toen ik behoorlijk verbrand van een strand in Azië afliep en een meneer een stuk aloë vera-plant afsneed en de gel uit het blad op mijn armen en schouders smeerde. De brand trok uit m’n huid, de pijn verdween en m’n huid werd weer soepel.
  Of toen mijn kinderen klein waren en last hadden van luieruitslag en doorkomende tandjes. Ik smeerde de pure aloë vera op de pijnlijke plekken en het verzachtte. Nu ze groter zijn, werkt het bijvoorbeeld goed op puistjes. Ondertussen word ik thuis al ‘mam’aloë’ genoemd.

  Wonderplant
  Ik ken deze plant van mijn reizen door warmere landen. Aloë vera groeit niet in Nederland: het heeft zon en droogte nodig. Ik vond het erg grappig om te zien dat onze kinderen na het vallen naar mama rennen voor een pleister, terwijl kinderen die ik in Azië tegenkwam, na het vallen de keuken in renden om een mes te pakken! Daarna renden ze de tuin in, sneden ze een stuk aloë af en wreven ze dit over de wond.
  Deze ‘wonderplant’ wordt al duizenden jaren geroemd om zijn heilzame werking, bij zowel inwendig als uitwendig gebruik. Het is een natuurproduct en kan dus door iedereen, mens en dier, gebruikt worden.

  We kiezen tegenwoordig steeds meer voor al het goede uit de natuur, en wat mij betreft moet aloë daarbij zijn. Ik geef je een top 8 met redenen waarom je Aloë zou kunnen gaan drinken:

  8. Gezonde spijsvertering
  Aloë levert een belangrijke bijdrage aan een goede werking van het spijsverteringskanaal. Het zorgt ervoor dat de voedingsstoffen worden opgenomen.

  7. Positief effect op de darmflora
  Het helpt in de darmen de verhoudingen tussen bacteriën en gisten te regelen.

  6. De huid
  Aloë drinkgel bevat een cocktail van essentiële voedingsstoffen, waardoor de huid gezonder blijft en er beter uitziet.

  5. Stimuleren van celgroei
  Het herstellend vermogen van de huid wordt bevorderd.

  4. Weerstandsverhogend
  Aloë ondersteunt de darmflora en verhoogt de weerstand.

  3. Een goede bron van mineralen
  Door de rijke bodem waarop aloë groeit, bevat het veel mineralen die via de gel weer worden doorgegeven aan ons.

  2. Een goede bron van vitaminen
  Aloë Vera Gel bevat een uitgebreide reeks vitaminen, ­waaronder spoorelementen van vitamine B12, vitamine A, een achttal vitaminen uit de B-groep, vitamine C en foliumzuur. Veel van deze vitaminen moeten aangevuld worden door middel van onze voeding. En wat is er nu een betere manier dan het drinken van een dagelijkse portie aloë, waarbij we ook nog eens ons afweersysteem versterken?

  En de nummer 1 reden:

  1. Een uitstekende mix voor een goede gezondheid
  Door het drinken van aloë vera drinkgel, krijgen we belangrijke ingrediënten binnen die tegenwoordig in een te lage dosis in ons voedsel zitten. Het resultaat: je voelt je geweldig en de meesten zullen merken dat dit ook nog eens gepaard gaat met een ijzersterke weerstand.

  Conclusie: elke dag gedronken, puur of gemengd met vruchtensap of water, is aloë vera drinkgel één van de beste voedingssupplementen die er te krijgen is. Proost!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply